ÇOMÜ projesini TÜBİTAK destekleyecek

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü'nde görev yapan Dr. Öğretim Üyesi Esma Eser'in yürütücülüğünde hazırlanan proje, TÜBİTAK tarafından 1 milyon TL bütçe ile desteklenecek.

635

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü'nde görev yapan Dr. Öğretim Üyesi Esma Eser'in yürütücülüğünde hazırlanan proje, TÜBİTAK 3501 Kariyer Geliştirme Programı kapsamında destek almaya hak kazandı. Proje, 1 milyon TL bütçe ile desteklenirken, Biyomühendislik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Kemal Sezgintürk'ün danışmanlığında 24 ay boyunca sürdürülecek.

ÇOMÜ’nün araştırma-geliştirme (AR-GE) vizyonu, ulusal ve uluslararası alanda bilimsel çalışmalara katkı sağlama hedefiyle şekilleniyor. Bu kapsamda, ÇOMÜ bünyesinde yürütülen projeler, bilimsel mükemmeliyetin sağlanması ve araştırma kalitesinin artırılması amacını taşıyor. Dr. Eser'in projesi de bu doğrultuda, hem bilim dünyasına hem de gıda mühendisliği alanına önemli katkılar sunmayı hedefleniyor.

“Bu tür projeler, üniversitemizin bilimsel kapasitesini ve araştırma potansiyelini daha da ileriye taşıyacaktır”

Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, TÜBİTAK tarafından desteklenen bu projenin üniversitenin uluslararasılaşma hedeflerine ve kalite odaklı çalışmalara katkı sağlayacağını vurgulayarak, "ÇOMÜ olarak, bilimsel araştırmaların teşvik edilmesi ve desteklenmesi adına önemli adımlar atıyoruz. Dr. Öğretim Üyesi Esma Eser ve ekibini bu başarılarından dolayı tebrik ediyoruz. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak, bilimsel araştırmalara verilen desteği artırarak, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde daha fazla projeye imza atmayı hedefliyoruz. Bu tür projeler, üniversitemizin bilimsel kapasitesini ve araştırma potansiyelini daha da ileriye taşıyacaktır” dedi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş