ÇOMÜ projei GMKA'dan destek almaya hak kazandı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Derya Girgin liderliğinde, ÇOMÜ bünyesinde Çanakkale Teknopark ile ortaklaşa gerçekleştirilecek yeni bir proje hayata geçirilecek.

847

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Doç .Dr. Derya Girgin tarafından hazırlanan ve başvurusu yapılan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesinde Çanakkale Teknopark ile ortaklaşa gerçekleştirilecek olan Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) 2024 yılı Destek Programları kapsamında Beşeri Sermayenin Geliştirilmesi için “Toplumsal Dönüşüm için Geleceği Şekillendirmede Sosyal Girişimciliğin Gücü: Sosyal Girişimcilik Üretim İstasyonları” isimli proje desteklenmeye hak kazandı.

Güney Marmara Bölgesindeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden hususlarda kapasitelerinin geliştirilerek bölgede beşeri ve sosyal gelişime katkı sunulmasının amaçlandığı bu projede, toplumlarda sürdürülebilir değişimin başlıca itici gücü olan yükseköğretim kurumlarında toplumsal sorunlara duyarlılık kazandırma, yenilikçi çözümler üretilmesinde ilham verme ve sosyal girişimcilik alanında gerekli becerileri kazandırma suretiyle elde edilen fikri çıktıların ulusal ve uluslararası girişimcilik hibe programları aracılığıyla hayata geçirilmesine katkı sağlaması hedefleniyor.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş