ÇOMÜ'nün Zirkonyum Bazlı Kompozit Membran Projesi TÜBİTAK destekledi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Filiz Uğur Nigiz'in yürütücülüğündeki "Zirkonyum Metal Organik Kafeslerle Üretilen Kompozit Membranların Vanadyum Redoks Membranı Olarak Kullanımı ve Batarya Performansı" başlıklı proje, TÜBİTAK 2515-COST Aksiyonlar Üyeleri AR-GE Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

1955

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), enerji depolama teknolojilerinde çığır açacak bir projeye imza atıyor. Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Filiz Uğur Nigiz'in yürütücülüğünde geliştirilen "Zirkonyum Metal Organik Kafeslerle Üretilen Kompozit Membranların Vanadyum Redoks Membranı Olarak Kullanımı ve Batarya Performansı" adlı proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Proje, zirkonyum bazlı metal-organik kafeslerle üretilen kompozit membranların enerji depolama alanındaki kullanımı ve batarya performansını artırmayı hedefliyor. Özellikle vanadyum redoks akış bataryalarında enerji verimliliğini artırmaya yönelik bu yeni teknolojinin, temiz ve sürdürülebilir enerji çözümlerine katkı sağlaması bekleniyor. Proje, ülkemizin enerji depolama AR-GE kapasitesine önemli bir katkı sunacak.

Uzman araştırmacıların iş birliği ile proje daha da ileriye taşınacak

Projede, Doç. Dr. Derya Ünlü (Bursa Teknik Üniversitesi), Doç. Dr. Berker Fıçıcılar (Ondokuz Mayıs Üniversitesi) ve danışman olarak Doç. Dr. Gültekin Akay yer alıyor. Alanında uzman bu araştırmacıların iş birliği, projeyi daha da ileriye taşıyacak. ÇOMÜ ailesi, bu başarılı projede emeği geçen tüm akademisyenleri tebrik ederken, enerji alanında çığır açacak bu projenin üniversitenin AR-GE kapasitesinin uluslararası düzeyde güçlenmesini sağlayacağı heyecanla bekleniyor.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş