havadurum

ÇOMÜ Mezunlarıyla Bir Araya Geldi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin kuruluşunun 32. Yıl dönümüne özel düzenlediği Mezun Buluşması etkinliği Nedime Hanım Konağı Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

561

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin düzenlediği Mezun Buluşması etkinliği Nedime Hanım Konağı Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Mezunların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dinçay Köksal, Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya ve Prof. Dr. Hüsnü Levent Dalyancı, Çanakkale İl Sağlık Müdür Op. Dr. Gökhan Baştürk, Mezunlar Derneği Başkanı Ahmet Becan, VAY Digital CEO’su Abdullah Cem Yaşar, Çanakkale İŞKUR Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, Kariyer ve Mezun İlişkileri Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hafize Seçtim akademisyenler, idareciler ve öğrenciler katılım sağladı.

Etkinlik, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinin düzenlediği müzik dinletisi ile devam etti.

ÇOMÜ Kurumsal İletişim Direktörlüğü tarafından günün önemine özel hazırlanan anı videosunun izlendiği etkinlikte konuşan Kariyer ve Mezun İlişkileri Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hafize Seçtim, Mezun İletişim Sistemi’nin önemini belirttiği açılış konuşmasında; “Bugün burada geçmişin anılarını tazelemek, geleceğe dair umutlarımızı paylaşmak, üniversitemizin bize kattığı değerleri tekrar hatırlamak, kısacası bağlarımızı güçlendirmek için buradayız. Hepimiz farklı bölümlerden mezun olabiliriz ama bir ailenin çatısı altında toplanmaktayız. ÇOMÜ ailesinin birer parçasıyız. Bu önemli etkinlikte sizler, elde ettiğimiz başarıları paylaşmak ve mezun olacak olan öğrencilerimize birer umut olacaksınız. ÇOMÜ markası aslında mezunlarımızın kariyer başarılarıyla çok büyük önem kazanıyor. Sizler burada aslında kariyer danışmanlığı vermiş olacaksınız. Bu etkinlikte Mezunlarımızın üniversiteye duyduğu bağlılık duygusunu arttırmayı hedefliyoruz. İlkini gerçekleştirdiğimiz ÇOMÜ Mezun buluşması etkinliğini geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz “ dedi.

Rektör Erenoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart üniversitesi olarak düzenlenen etkinlikte duyduğu heyecanını dile getirdi ve günün önemine özel şunları aktardı: 32 yıl önce, Çanakkale ruhunu yaşatmak, bilimsel ve kültürel anlamda ülkemize değer katmak amacıyla çıktığımız bu yolda, her geçen gün büyüyen ve güçlenen bir aile olduk. Üniversitemiz, akademik başarıları, araştırma projeleri ve topluma sunduğu katkılarla adından sıkça söz ettiren, bölgesel ve ulusal düzeyde önemli bir eğitim ve araştırma merkezi haline geldi.

Sizlerin Başarısı Bizler İçin İlham Kaynağı

Bugün burada, bu başarıların en büyük mimarları olan mezunlarımızla bir arada olmanın heyecanını yaşıyoruz. Sizler, üniversitemizin adını ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında gururla taşıyan, başarılarıyla bizleri her zaman onurlandıran bireylersiniz. Üniversitemizden aldığınız eğitimle hayata atıldınız, mesleklerinizde ve yaşamlarınızda önemli başarılara imza attınız. Sizlerle gurur duyuyoruz ve her birinizin başarı hikâyesi, bizler için büyük bir ilham kaynağıdır. Bugün burada, sizlerin de gelecekteki mezunlarımız arasında yer alacağını bilmek, bize büyük bir umut ve mutluluk veriyor. Sizler, üniversitemizin geleceğisiniz. Burada aldığınız eğitim ve kazandığınız deneyimlerle yarınlara daha güçlü adımlar atacağınıza inancımız tamdır. Sizlerin başarıları, üniversitemizin başarıları olacaktır. 32 yıllık bu yolculukta, Üniversitemizin bugünlere gelmesinde emeği geçen her birinize teşekkür ederim. Akademik ve idari kadrolarımızın özverili çalışmaları, üniversitemizin sürekli gelişen ve yenilenen bir kurum olmasını sağladı. Birlikte nice başarılar elde ettik ve nice projelere imza attık. Bundan sonraki süreçte de aynı azim ve kararlılıkla çalışarak, üniversitemizi daha ileriye taşıyacağımıza inancım tamdır.

1994 yılında ÇOMÜ ’den mezun olan ve mezun olduğu Eğitim Fakültesi’nde Dekan Prof. Dr. Salih Zeki Genç ise ÇOMÜ yolculuğundan bahsettiği konuşmasında 2005 yılından beri üniversitede görev yaptığını 7 yıldır da dekan olarak çalıştığını belirterek şunları ifade etti:

“Özellikle de son yıllarda üniversitemiz oldukça hızlı ve yenilikçi çalışmalarla gündeme geliyor. Mezunu olduğum kurumun bu kadar başarılı olduğunu görmek gerçekten gurur verici.”

ÇOMÜ’ nün ilk fakültelerinden olan Ziraat Fakültesi’nden 1999 yılında mezun olan ve o günden beri üniversitede Öğr. Gör. Olarak görev yapan Mezunlar Derneği Başkanı Ahmet Becan, Mezunlar Derneğinin faaliyetlerinden ve sivil toplum kuruluşlarının öneminden bahsederek şunları aktardı: “ 29 yıldır ÇOMÜ ’deyim. Mezunlar Derneği olarak üniversitemizin bize, bizlerin ÇOMÜ’ ye katkı sağlayabilmesi çok önemli. Derneğimiz başta Rektörümüzün katkıları olmak üzere bu süreçte önemli bir rol oynayacak. Yeniden faaliyete geçen Mezunlar Derneği ve mezun iletişim sistemine katkınız bizim için çok önemli”

2004 yılı mezunu VAY Digital CEO’su Abdullah Cem Yaşar “ÇOMÜ ve Kent: İş Dünyasında ÇOMÜ’lü olmak” adlı konuşmasında; öğrencilik hayatından, iş hayatına gerçekleştirdiği etkinliklerden bahsetti.

Etkinlik, katılımcılara özel rozet takdimi ve ardından katılımcıların ÇOMÜ ‘ye dair hissettiklerini paylaştıkları mezunlar anı defterinin yazılmasıyla devam etti.

Mezun buluşmalarının gerçekleştirildiği etkinlik, pilav ikramı ile son buldu.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş