ÇOMÜ'lülerden, Hatay’da depremzede öğrencilere eğitim desteği!

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri; gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projesiyle, deprem bölgesi Hatay'da öğrenim gören üniversite adayı lise son sınıf öğrencilerinin sınav yolculuğuna test kitapları desteği ile ortak oldu. Kitap ve testlerin bir kısmını kendileri giderek gönderen öğrenciler, sınava günler kala Hatay’daki başarı dileyen mesajlar yolladı. 

739

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı son sınıf öğrencileri "Kurumsal Sosyal Sorumluluk" dersi kapsamında; yürüttükleri "El ele geleceğe" adlı bitirme projeleriyle, deprem bölgesi Hatay'ın Samandağ ilçesindeki lise son sınıf öğrencilerine destek oldu. Depremzede öğrencilerin üniversite sınavına hazırlanabilmesi için kitap eksikliklerini giderebilmek isteyen Halkla İlişkiler öğrencileri; toplamda 10 koli kitabı, Jan ve Suphi Beyluni Anadolu Lisesi ve diğer eğitim kurumlarındaki 410 öğrenciye test kitapları ulaştırdı.

410 öğrenciye ulaştılar

Bitirme projeleri olan "Kurumsal Sosyal Sorumluluk" dersinde deprem bölgesi Hatay’a yönelik bir proje yapmayı hedefleyen Bölümü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri; Berna Bilal, Rümeysa Mağunacı, Ece Aşıcı, Semanur Mutlu deprem bölgesi Hatay'ın Samandağ İlçesindeki öğrencilerin üniversite sınavına hazırlık sürecine destek olmak istedi. Güz döneminde başlayan proje araştırma aşamalarından sonra projeleri ders sorumlusu öğretim elemanları tarafından uygun bulunan öğrenciler, proje için gerekli izinleri aldılar. Deprem bölgesi Hatay’ın Samandağ İlçesi’ndeki eğitimcilerle ile yapılan görüşmelerde üniversite sınavına girecek 410 öğrenci belirlendi. Kitapları temin edebilmek için sponsor arayan öğrencilere, Divit Kitabevi ve B Plus sponsor oldu. Temin ettikleri 500’den fazla kitabı, elleriyle teslim etmek isteyen ÇOMÜ’lü öğrenciler; lise son sınıf öğrencilerine test kitapları desteği sağlamanın yanı sıra hem moral motivasyon verme hem de Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ni tanıtmayı hedefledi. Kitapları elleriyle kutulayan ve taşıyan öğrenciler, 18 saatlik otobüs yolculuğu ile Hatay’ın Samandağ ilçesine gitti. Temin ettikleri üniversiteye hazırlık TYT-AYT kitapları ile deneme sınavı test kitapçıklarını, Jan ve Suphi Beyluni Anadolu Lisesi ve farklı eğitim kurumlarındaki, 410 öğrenciye ulaştıran proje ekibi öğrenciler; depremzede öğrencilerle sohbet edip, onlara; Çanakkale’yi tercih etmeleri tavsiyesinde bulundu.

750'den fazla kitap Samandağı'a ulaştı

Mart ayında götürdükleri 7 koli test kitabın ardından Çanakkale’de projeyi sürdüren öğrenciler daha sonra temin ettikleri 3 koli test kitabını daha Hatay’a yolladı. Toplamda 750’den fazla kitabı Samandağı’na ulaştıran Halkla İlişkiler öğrencileri, sınava bir haftadan az bir süre kala hazırladıkları başarı mesajlarını öğretmenleri aracılığı ile Hatay’daki öğrenci arkadaşlarına iletti.

El ele geleceğe...

Kendisi de depremzede olan öğrencilerden Berna Bilal, projeyle deprem bölgesinin unutulmamasını amaçladıklarını anlattı. Projenin küçük bir adım olduğunu ifade eden Bilal, “Kitap desteğinin yanı sıra üniversite adayı öğrencilere moral ve motivasyon desteğinde bulunmak istedik. ‘El ele geleceğe’ adını verdiğimiz projeyle, geleceğe doğru bir adım attık. Her küçük adımın büyük bir hareketliliğe dönüşebileceği düşüncesiyle yola çıktık. Hedefimiz deprem döneminde olan yardımlaşma duygularının kaybolmaması. Bölgedeki eğitimcilere, ihtiyaçları karşılamak üzere ulaşmak isteyenlere elimizden gelen desteği de vermeye hazırız.” şeklinde konuştu.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş