havadurum

ÇOMÜ Kreş, MEB’e devrediliyor; Personel tedirgin!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çocuklar Evi Kreş ve Anaokulu’nun, üniversite bünyesinden ayrılarak, Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) devredileceği iddia edildi. Bize gelen bilgiler arasında; öğrencilerin eğitime devam edeceği yer alırken, görevli personellerin işten çıkarılacağı ileri sürüldü.

1566

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çocuklar Evi Kreş ve Anaokulu’nun ÇOMÜ bünyesinden ayrılarak, Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlanacağı iddia edildi. Kurumda görevli personeller ile veliler arasında tedirginlik yaratan söylenti sonrasında ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu’nu arayarak, konuya ilişkin doğru bilgileri almak istedik. Rektör Erenoğlu, gün içerisinde toplantı yapılacağını ve karar alınacağını ifade etti. Gün sona erdiğinde ise, alınan kararın veliler ile paylaşıldığını öğrendik. Velilere aktarılan bilgiler arasında; kurumun MEB’e devredileceği ve velileri tedirgin edecek bir durumun olmadığı yer alırken, görevli personellerin işten çıkarılacağı ileri sürüldü. Rektör Erenoğlu ile tekrar konuştuğumuzda, “Çalışmalarımız ve toplantılarımız devam ediyor. Kimsenin mağduriyet yaşamaması için elimizden geleni yapacağız.” dedi. Konuya ilişkin detaylı bilgilendirmenin ise önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacağı aktarıldı.

Çocuklar Evi Kreş ve Anaokulu’nun resmi sitesinden alınan bilgilere göre; 2005 yılında kurulan Çocuklar Evi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na bağlı Kreş ve Anaokuludur. 2014-2015 Öğretim yılında ÇOMÜ Kreş adı ile yeni binasında eğitime başlayan kreş; 3 bin 500 m2 kapalı alana sahip, 36-72 aylık yaş grubuna göre tasarlanan 300 kişilik Türkiye’nin tek katlı en büyük kreşidir.

(Sevi Gözay Uğurlu)

(HABER MERKEZİ)
Paylaş