havadurum

ÇOMÜ ile hep birlikte daha ileri!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde Kalite Güvence ve İyileştirme Ziyareti ile Akademik Yükseltme Belge Takdimi etkinliği gerçekleştirildi.

500

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi’nde düzenlenen Kalite Güvence ve İyileştirme Ziyareti ile Akademik Yükseltme Belge Takdimi etkinliği, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Bekler ve akademisyenlerin katılımıyla düzenlendi.

“Hedefimiz ilk 5’e girmek”

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Üniversite olarak tüm alanlarda özellikle proje, yayın ve atıf alanlarında son dönemde güzel gelişmeler yaşandığının üzerinde durdu. Erenoğlu, yılın ilk aylarından itibaren, ÇOMÜ’nün başarıyla yola devam ettiğini dile getirerek “Bu yılın ilk aylarından itibaren bu alanlarda ilerleme kaydediyoruz. Ajanslardan aldığımız bilgilere göre proje başvurularında yüzde 250 artış var. Sürdürülebilir bir araştırma ekosistemi oluşturmak için Araştırma Dekanlığımızı faaliyete geçirdik. Bu kapsamda ulusal ve uluslararası fonlarda ilgili hocalarımızın yer alacakları ekosistemler, araştırma grupları değerlendirilip o fonlara uygun proje başlıklarıyla başvurular yapılması için araştırma dekanlarımızı görevlendirdik. Özellikle Mühendislik Fakültesi hocalarımızın genç araştırmacı öğrencilerimizin de bu ortamda yer almasını bekliyoruz. Bizler “Hep Birlikte Daha İleri” sloganımızla üniversitemizi daha iyi yerlere taşıyacağız. Üniversite olarak TÜBİTAK 2209-A’da Türkiye’de 9’uncu olduk. Yeni dönemde hedefimiz ilk 5’e girmek olacak” sözlerini kullandı.

Öğretim üyelerine belgeleri takdim edildi

Öğretim üyelerinin görüş ve önerilerinin alınmasının ardından akademik performans ödülü alan, görevde yükseltilme ve atama kriterlerini karşılayarak akademik yükseltme alan öğretim üyelerine belgeleri Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu tarafından takdim edildi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş