ÇOMÜ Hastanesi ev sahipliğinde gerçekleşti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi tarafından Tıp Fakültesi 1'inci Uluslararası 3'üncü Ulusal Öğrenci Kongresi gerçekleştirildi.

1484

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya AD. dan Prof. Dr. Dilek Ülker Çakır'ın akademik danışmanlığını yürüttüğü İÇDAŞ Kongre Merkezi'nde tarihinde ÇOMÜ Hastanesi' nde yapılan '' Kanser ve İmmunoterapi'' konulu Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 3'üncü Ulusal 1'inci Uluslararası Tıp Öğrenci Kongresi düzenlendi.

Gelişmeler tıbbiyelilere ve ilgili öğrencilere aktarıldı

ÇOMÜ 3'üncü Ulusal 1'inci Uluslararası Tıp Öğrenci Kongresi'nde; kanserde yaygın olarak kullanılan tedavi yöntemleri cerrahi, radyoterapi ve kemoterapi ve hedefe yönelik tedavilerdir. Kanserle mücadelede radyoterapi ve kemoterapi dışında kişinin kendi bağışıklık sistemi de tedavi amacıyla kullanılabilir. İmmünoterapi, vücudun bağışıklık sistemini, kanserli hücrelere karşı daha kesin, etkili ve daha güçlü saldırılar yapacak şekilde yükselterek kanserli hücrelerin büyüme ve yayılmasını durdurmayı veya hücrenin tamamen ortadan kaldırılmasını amaçlayan kongrede, tüm dünyada giderek artan sıklıklarda karşılaşılan ve neredeyse kronikleşen kanser hastalığının tedavilerine immunoterapinin katılımının etkinliğinin tartışıldığı, bu konudaki gelişmeler tıbbiyelilere ve ilgili öğrencilere aktarıldı.

Sözlü sunumu ve poster sunumuna yer verildi

Cumhuriyet'in 100'üncü yılına ithafen düzenlenen kongreye, ÇOMÜ'de okuyan Tıp Fakültesi öğrencilerinin yanında faal 128 tıp fakültesinden yaklaşık 500 öğrencinin katılım sağladı. ''Kanser ve İmmunoterapi'' alanında Türkiye ve Dünya genelinde bilimsel çalışmalarıyla büyük beğeni gören bilim insanlarının sunumlarına yer verilen kongrede, 30 öğrenci sözlü sunumu ve 40 öğrenci poster sunumuna yer verildi. İlk iki gün yoğun geçen bilimsel programın ardından, kongrenin son günü ÇOMÜ Hastanesi'nde atölye çalışmaları yapıldı.

Bilimsel eğitimler verildi

Alanında uzman öğretim üyeleri tarafından, kongreye katılan tıp öğrencilerine atölyelerde çeşitli konularda bilimsel eğitimler verilerek, çalışmalar gerçekleşti. Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hasan Ali Kiraz, böyle önemli ve değerli bir kongreye ev sahipliği yapmanın onuru ve gururuyla, ÇOMÜ Hastanesi'nde yapılan bilimsel toplantıların önemine vurgu yaparak, bu tür organizasyonların devam etmesi temennisiyle, katılan ve katkı sunan tüm öğretim üyelerine ve katılım sağlayan tüm öğrencilere teşekkür etti ve başarılar diledi.

Gerçekleşen kongrelerde amaç nedir?

ÇOMÜ Tıp Fakültesi bünyesinde gerçekleşen Kök Hücre ve Kanser konulu 1'inci Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi (2015) ve Reprodüktif Tıp Konulu 2'inci Uluslararası Katılımlı Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi (2017) tıp eğitimi boyunca öğrencileri bilimsel çalışmalara teşvik etmek, araştırmanın ve bilgiyi aramanın gerekliliğini savunmak, teorik eğitimin yanında pratik gelişimin önemini vurgulayarak çalışma imkânı sunmak amacıyla gerçekleştirilen ve Türkiye'nin tüm tıp fakültelerinden katılım alan ulusal çaptaki etkinliklerdir.

(Dilan Kaynak)

Paylaş