ÇOMÜ'den TÜBİTAK 3501 programında önemli AR-GE başarısı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Doç. Dr. İbrahim Ender Künili'nin yürütücülüğündeki sucul kaynaklar üzerine odaklanan proje ile TÜBİTAK 3501 Kariyer Geliştirme Programı kapsamında destek kazandı.

618

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), uluslararasılaşma ve Ar-Ge vizyonu doğrultusunda önemli bir başarıya daha imza attı. ÇOMÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. İbrahim Ender Künili’nin yürüttüğü “Türkiye Sucul Kaynaklarının Etkin Kullanımı İçin Biyoaktif, Fonksiyonel, Besleyici ve Güvenli Alternatif Gıdaların Üretimi ve Kabul Edilebilirliğinin Artırılması” başlıklı proje, TÜBİTAK 3501 Kariyer Geliştirme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. 999.883,64 TL bütçeyle hayata geçirilen proje, Türkiye'nin gıda güvenliği ve alternatif gıda üretiminde önemli katkılar sağlayacak.

Projede, Türkiye'nin zengin sucul kaynaklarının daha etkin kullanılması amaçlanırken, gıda güvenliği ve sürdürülebilirliğe önemli katkılar sağlanması hedefleniyor. Proje, ÇOMÜ’nün 2024-2028 stratejik planı çerçevesinde bilimsel araştırmalarla küresel bilim arenasındaki konumunu güçlendirme hedefine yönelik önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş