ÇOMÜ’den TEKNOFEST'te büyük başarı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, TEKNOFEST Akdeniz'de “Ticarileştirme Potansiyeli” ödülü kazandı. Prof. Dr. Uğur Cengiz danışmanlığında geliştirilen “Isı Yalıtımlı ve Kendi Kendini Temizleyen Jeopolimer Levha” projesi, üniversitenin teknoloji ve çevre odaklı çalışmalarını taçlandırdı.

1322

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), bilim ve teknoloji alanında yürüttüğü vizyoner çalışmalarla adını bir kez daha duyurdu. Üniversitemizin Enerji Kaynakları ve Yönetimi Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Uğur Cengiz danışmanlığında çalışan Doktora Öğrencisi Gürkan Akarken ve Lisans Öğrencisi Gökçe Kayatepe, geliştirdikleri “Isı Yalıtımlı ve Kendi Kendini Temizleyen Jeopolimer Levha” projesi ile TEKNOFEST Akdeniz kapsamında düzenlenen Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması'nda “Ticarileştirme Potansiyeli” ödülüne layık görüldüler.

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST’teki bu başarı, ÇOMÜ’nün bilimsel çalışmalarını topluma fayda sağlayacak şekilde ticari değere dönüştürme hedefiyle örtüşmektedir. Üniversitemiz, bu doğrultuda enerji teknolojileri ve çevre odaklı projelere büyük önem vermekte, araştırmaların yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler üretmesini teşvik etmektedir. Ödülleri, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Antalya Valisi Hulusi Şahin ve Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün tarafından takdim edilen öğrencilerimiz, ÇOMÜ’nün bilime katkı sağlama ve teknoloji geliştirme misyonunu bir kez daha taçlandırdılar.

Önümüzdeki dönemde bu başarıların artarak devam edeceğini vurgulayan ÇOMÜ, teknolojiyi sadece üretmekle kalmayıp, ticari olarak da değer kazandıran projelerle geleceğin Türkiye’sini inşa etmeye devam edecek. TEKNOFEST Akdeniz’deki finaller ise 2-6 Ekim 2024 tarihlerinde Adana’da gerçekleşecek olup Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi etkinliğe geniş bir akademik kadro ve Ar-ge ekibi ile katılım sağlayacaktır.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş