ÇOMÜ'den Moda Sektörüne Yeni Yetenekler

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yenice Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü, 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı itibarıyla Moda Tasarımı Programı ile eğitim hayatına başlıyor.

905

2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı itibarıyla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yenice Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü'nde Moda Tasarımı Programı eğitim hayatına başlıyor. Bu yeni program, tekstil ve hazır giyim sektöründe uzmanlaşmış bireyler yetiştirmeyi hedefliyor.

Programın Amacı ve Hedefleri

Tekstil ve hazır giyim endüstrisi, ülkemizin en güçlü üretim ve ihracat alanlarından biridir. Moda Tasarımı Programı, bu sektörün ihtiyaçlarına yönelik yaratıcı ve özgün tasarımlar sunmayı ve ülkemizin dünya pazarındaki pazar payını genişletmeyi amaçlamaktadır. Bu program, toplumun farklı kesimlerinin giyim ihtiyaçlarını karşılamak üzere kişiye özel ve hazır giyim sektörlerine yönelik önemli bir endüstriyel tasarım alanı oluşturmayı hedeflemektedir.

Moda Tasarımı Programı, öğrencilerin tekstil, hazır giyim ve moda sektöründe çağdaş, yaratıcı ve özgün tasarımlar üretebilen, malzemeyi ve üretim tekniklerini iyi bilen "yardımcı moda tasarımı elemanları" olarak yetişmesini amaçlamaktadır. Ayrıca öğrencilerin kişisel özellik ve yeteneklerini geliştirerek, sanata yönelik temel ve genel kavramsal algılarını (çizgi, form, biçim, oran/orantı, renk, doku gibi) geliştirmeleri ve malzeme-ürün ilişkilerini kurabilmeleri, aynı zamanda özgün öneriler getirebilmeleri amaçlanmaktadır.

Programın İçeriği ve Eğitim Kadrosu

Programda eğitim verecek öğretim elemanlarının hedefi, tasarımın temel ilkelerini kavramış, ekip çalışması yapabilen, adaptasyon yeteneği gelişmiş; çağdaş, teknolojiye ilgisi yüksek genç bireyleri hayata kazandırmaktır. Program, öğrencilerin tekstil sektöründe etkin bir şekilde çalışabilmelerini sağlayacak uzmanlığa erişmelerini amaçlamaktadır.

Moda Tasarımı Programı, mezunlarının kolayca istihdam edilebilmesi ve aranan, kalifiye ve teknolojik donanımlı bireyler olmaları nedeniyle önem arz etmektedir. Bu bağlamda, program kapsamında verilecek eğitim ile öğrencilerin, tekstil sektöründe etkin bir şekilde çalışabilmelerini sağlayacak bilgi ve becerilere sahip olmaları hedeflenmektedir.

Neden Moda Tasarımı?

Tekstil ve hazır giyim endüstrisi, ülkemizin en güçlü üretim ve ihracat alanlarından biridir. Bu bağlamda, Moda Tasarımı mezunlarının kolayca istihdam edilebilmesi ve aranan, kalifiye ve teknolojik donanımlı bireyler olmaları, bu programın varlığını gerekli kılmaktadır.

(GÖKHAN ÖZKURNAZ)
Paylaş