ÇOMÜ'den Dünya Çapında Bir İlk

ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Karanfil'in yürütücülüğünü üstlendiği önemli bir araştırma projesi, TÜBİTAK tarafından desteklendi. 

965

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Karanfil’in yürütücülüğünü üstlendiği "Marmara Bölgesi Kabakgil Üretim Alanlarında Potyvirus İzolatlarının Popülasyon Yapılarının Belirlenmesi" başlıklı proje, TÜBİTAK 3501 Kariyer Geliştirme Programı kapsamında 1 milyon TL bütçe ile desteklenmeye hak kazandı.
Proje kapsamında, kabakgillerde ciddi ekonomik kayıplara yol açan 3 potyvirus türü üzerinde kapsamlı bir araştırma gerçekleştirilecek. Marmara Bölgesi'ndeki bu virüs türlerinin enfeksiyonları incelenerek, dünyada ilk kez her bir türün farklı izolat, strain, veya varyantlarının aynı bitki içinde ayrı ayrı belirlenmesine yönelik önemli çalışmalar yapılacak.
Üniversite yönetimi, bu önemli başarının ardından Doç. Dr. Ali Karanfil’i ve projede yer alan diğer araştırmacıları tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş