havadurum

ÇOMÜ’den dikkat çekici yarışma!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programında 4’üncü Medi Ralli yarışması gerçekleştirildi. Yarışmada, kazalara dikkat çekmek için yapılan makyajlar gerçeğini aratmadı.

766

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, trafik kazalarına dikkat çekmek için önemli bir etkinlik düzenledi. Program kapsamında gönüllü öğrenciler kaza senaryoları hazırladı. Programda, senaryoda yer alan yaralılara öğrenciler yardım etmek için yoğun çaba harcadı. Öğrencilerin senaryolarında yer alan makyajlar ve senaryolar gerçeğe olan yakınlığıyla dikkat çekti.

Olaylara ‘gerçek’ bir olay gibi yaklaşıldı

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda görevli Dr. Öğretim Üyesi Emine Sevinç Postacı, bu yıl 4’üncü kez gerçekleştirdikleri Medi Ralli yarışmasının 6 etapta düzenlendiğini söyledi. Bu yarışmalar ile acil olayların bir benzerlerini canlandırarak öğrencilere sunulan uygulamalı eğitimlerini zenginleştirmeyi planladıklarını ifade eden Postacı, "Senaryo gereği bir trafik kazası olacak. Hamile bir hasta ve bebeği kazazede olacak. Öğrencilerimizden gelen anons üzerine hem hamile hastaya müdahale olacak hem de tıbbi yaklaşım planıyla bebeğinde planlaması yapılıp çimlerde bebek aranacak. Diğer etapta ise yine bir trafik kazasında araçta sıkışma senaryosu canlandırılacak. Araçta sıkışan kişi araçtan çıkarılacak. Başka bir alanda da yüksekten düşmemiz var. Tüm sağlık müdahaleleri kullanılarak kazazedeleri buralardan kurtarmaya çalışacağız" dedi. Öğrenciler yarışma sonunda yapılan derecelendirme ile ödüllerine kavuşacak.

(İHA)
Paylaş