ÇOMÜ'den "Deniz, Çevre, Yeşil Dönüşüm” etkinliği

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi ile Denizcilik Meslek Yüksekokulu tarafından “Deniz – Çevre – Yeşil Dönüşüm” kapsamında etkinlik gerçekleşti.

264

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çardak Belediye Başkanı Sayın Metin Semerci, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Yiğit, Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Halit Kuşku, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte; Çardak Kum Adası atık ve çöplerden arındırıldı.

Gelecek kuşaklara emanetimiz olan Dünyamızın sürdürülebilir ve temiz kalması, şehrimizin doğal güzelliklerinin korunması ve Sürdürülebilir Ekosistem için farkındalığın artırılması amaçlanan etkinlikte yaptığı konuşmasında, Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu: “Çanakkale şehrinin kültürel, tarihi ve eşsiz bir güzelliğe sahip olduğunu, yaşanabilir bir dünya adına üniversitelerin sadece eğitim değil her alanda aktif olması gerektiğini ve bu alanda yapılacak tüm çevresel etkinliklere destek vereceklerini” söyledi.

Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci ise konuşmasında; “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından düzenlenen bu etkinliğin Çardak Beldesi ve halkı adına önemli olduğunu, bu tür çalışmalara destek vereceklerini ve emeği geçenlere teşekkür ettiğini söyledi.

Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Yiğit; “İnsanlığın yer kürede varlığını devam ettirebilmesinin ancak sağlıklı bir Çevre ve Deniz Ekosistemiyle mümkün olabileceğine vurgu yaparak, Çardak Belediyesiyle birlikte gerçekleştirecek projelerin temelini atmak üzere bugün Rektörümüz ve öğrencilerimizle birlikte buradayız ”dedi.

Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Halit Kuşku ise; “Gelecek kuşaklara temiz bir dünya bırakmak ve Çanakkale ilinin yaşanabilir bir kent olması yönünde tüm deniz kıyı hatlarında farkındalığın artırılması ve il-ilçe tüm sahillerimizin temiz kalabilmesi amacıyla çalışmaları üniversiteden sahaya indirdiklerini” söyledi.

(NEVİN YÜKSEL)
Paylaş