havadurum

ÇOMÜ’den bir başarı daha

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim üyelerden Prof. Dr. M. Yunus Eryaman’ın liderliğinde hazırlanan proje, Polonya Ulusal Ajansı tarafından fonlanan 30 ay süreli Erasmus+ tarafınden desteklenecek.

996

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim üyelerden Prof. Dr. M. Yunus Eryaman’ın liderliğinde hazırlanan, yürütücülüğünü Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kalkan’ın gerçekleştirdiği “Upskilling Preservice Teachers to Support Young Children with Autism Spectrum Disorder through Digital Social Stories” başlıklı, Polonya Ulusal Ajansı tarafından fonlanan 30 ay süreli Erasmus+ (KA220-HED) projemiz 250.000 Euro’luk bütçesiyle desteklenmeye layık görüldü.

Projenin partnerleri arasında Varşova Üniversitesi, Bükreş Üniversitesi, Madrid Computense Üniversitesi” yer alıyor. Ayrıca projede Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. M. Yunus Eryaman, Doç. Dr. Martina Riedler Eryaman, Doç. Dr. Yahya Han Erbaş ve Doç. Dr. Levent Çetinkaya araştırmacı olarak görev aldı.

Projenin amacı nedir?

Projede, otizmli çocukların teşhis özellikleri arasında yer alan sosyal-duygusal becerilerini desteklemek amacıyla öğretmenler tarafından kolay erişilebilen ve uygulanan dijital öykülerin geliştirilmesi ve bu konuda bir arşiv oluşturulması hedefleniyor.

Buna göre proje, sosyal öykülerin OSB'li çocuklar üzerindeki olumlu etkilerine odaklanacak ve çocukların bu öyküleri bilgi kartları, kelime kartları, sembol/işaret kartları vb. diğer görsellerle desteklenen dijital eğitim materyalleri ile kullanılmasına ve dijital öğretimi birleştirmesine yardımcı olacak.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş