ÇOMÜ’de Uluslararası Hentbol Şenliği başladı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Türkiye Hentbol Duayenleri Platformu İşbirliğinde “Türkiye Kuzey Makedonya dostluğu” temasıyla organize edilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hentbol Şenliği başladı.

328

Türkiye Hentbol Duayenleri Platformu ve ÇOMÜ işbirliğinde bu yıl ikinci kez düzenlenen Uluslararası Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hentbol Şenliği başladı.

19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacak olan etkinliğin tanışma ve açılış kokteyline Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası temsilen katılım sağlayan Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Turgay Kılıç: “Bu yıl ikincisi düzenlenen “Uluslararası Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hentbol Şenliği”, sporun evrenselliğini ve her yaşta yapılabileceğini genç nesillere aktarmak için burada bulunan Balkan sporcularımıza ve bu etkinliğe katılan tüm spor gönüllülerine en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Geçmişte profesyonel sporcu olan, ancak şimdi farklı kariyer yollarında ilerleyen ve her biri sporun birer gönüllü elçisi olarak faaliyet gösteren Veteran Sporcularımız, bu yıl da bu şenliğe büyük katkı sağlıyorlar. Bu yıl şenliğimizin elçileri, tarihi, kültürel ve güçlü bağlarımızın bulunduğu Kuzey Makedonya’dan gelen veteran sporcularımız oldular. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün üç yıl eğitim aldığı Manastır Askeri İdadisi’nin Kuzey Makedonya’da bulunması ve bu bölgede hala Türkçe konuşan ve Müslüman Türklerin yaşaması, iki ülke arasındaki kardeşlik ve dostluk bağlarını daha da güçlendirmektedir. Bu tarihi bağlarımız, bugün burada bir kez daha somut bir şekilde kendini göstermektedir. Kuzey Makedonya’nın Struga, Kumanova ve Gevgeliya kentlerinden gelen üç veteran bayan takımımız, Ülkemizde oluşturulan iki karma takım ve Aliağa kadın veteran hentbol takımı ile dostluk maçları oynayacaklar. Bu maçların dostluk ve kardeşlik duygularını pekiştireceğine ve sporun birleştirici gücünü bir kez daha gözler önüne sereceğine inanıyoruz. Tüm takımlara başarılar diliyorum.” dedi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş