ÇOMÜ'de UAVET Simülasyon ve Eğitim Laboratuvarı Kuruldu

Çanakkale haber, Çanakkale son dakika haber, Son dakika haber, Son dakika Çanakkale, Son dakika

834

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi'nde, İnsansız Hava Aracı (İHA) bakım ve onarımı konusunda nitelikli personel yetiştirilmesine yönelik önemli bir adım atıldı. Erasmus+ KA220 Mesleki Eğitim İşbirliği projesi kapsamında, Balıkesir Üniversitesi Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu'nun koordinatörlüğünde hayata geçirilen UAVET Simülasyon ve Eğitim Laboratuvarı, bu alanda Türkiye'nin eğitim ve araştırma kapasitesini artırmayı hedefliyor.

Erasmus+ Projesi Kapsamında Hayata Geçirildi

Bu laboratuvar, Balıkesir Üniversitesi Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu’nun koordinatörlüğünde yürütülen Erasmus+ KA220 Mesleki Eğitim İşbirliği projesi kapsamında hayata geçirildi. Projenin Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi adına yürütücüsü Dr. Cumali Yaşar, İHA’ların savunma sanayisinden tarıma kadar geniş bir kullanım alanı bulunduğunu belirtti.

Eğitim ve Araştırma Kapasitelerini Artıracak

Dr. Yaşar, laboratuvarın Türkiye'nin eğitim ve araştırma kapasitelerini artırarak ülkeye ve sektöre önemli katkılar sunmayı hedeflediğini vurguladı. Bu yeni laboratuvar, İHA teknolojisinin gelişimine destek olmanın yanı sıra sektördeki teknik eleman ihtiyacını karşılamada da kritik bir rol oynayacak.

Sektöre Katkı Sağlayacak

ÇOMÜ Eğitim Fakültesi’nde kurulan UAVET Simülasyon ve Eğitim Laboratuvarı, İHA bakım ve onarımı konusunda nitelikli personel yetiştirilmesine büyük katkı sağlayacak. Bu laboratuvar, Türkiye'nin bu alandaki eğitim ve araştırma kapasitesini artırarak sektöre önemli faydalar sunmayı hedefliyor.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş