havadurum

ÇOMÜ'de "Genç Tarım Orman Elçileri ile Söyleşi Programı"

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı'nın üniversite öğrencilerine yönelik "Genç Tarım Orman Elçileri ile Söyleşi Programı" Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Amfisi'nde büyük ilgi gördü.

918

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı'nın üniversite öğrencilerine yönelik "Genç Tarım Orman Elçileri ile Söyleşi programda, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şeker, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Yayın ve Tanıtım Hizmetleri Dairesi Kurumsal İletişim ve Etkinlik Yönetimi Çalışma Gurup Sorumlusu Mahmut Göktaş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Arda Aydın ve Prof. Dr. Burak Polat, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Halil İbrahim Büyükgaga , Öğretim Görevlileri, Teknik Personel ve Öğrenciler katıldı.

“Sektöre kalifiye eleman kazandırmayı hedefliyoruz”

Ziraat Yüksek Mühendisi Mahmut Göktaş yaptığı sunumda, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yürüttüğü faaliyetleri, üreticilere ve girişimcilere sağlanan desteklemeleri ve özel sektörde tarım ve ormancılık alanlarında mevcut iş imkanlarını detaylı bir şekilde anlattı. "Genç Tarım Orman Elçileri projesinin tarım ve ormancılığın geleceği için çok önemli bir proje olduğunu" vurguladı. Göktaş, "Bu proje ile tarım ve ormancılığa olan ilgiyi artırmayı ve sektöre kalifiye eleman kazandırmayı hedefliyoruz. Gençlerimizin bu projeye ilgi göstermesinden ve bu alanda kendilerini geliştirmek istemelerinden dolayı çok mutluyuz" Ayrıca, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı'nın çalışmalarını, staj imkanlarını ve yürüttükleri projeleri katılımcılara aktardı.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş