ÇOMÜ’de bir proje daha TÜBİTAK desteği aldı!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, TÜBİTAK 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında 2024 yılı 1.döneminde bir proje daha TÜBİTAK desteği aldı.

1700

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, TÜBİTAK 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında 2024 yılı 1. dönemi için sunulan projeler arasında bir kez daha isminden bahsettirmeye devam ediyor.

Projeye tam destek

Prof. Dr. Sibel Menteşe tarafından yürütülen ve ÇAYDAG Araştırma Grubuna sunulan 124Y282 nolu "Tarladan Sofraya Kadarki Süreçte Çeltik Tarımından Kaynaklanan Kirleticilerin Çevre Bileşenlerindeki Düzeylerinin ve Risklerin Belirlenmesi" başlıklı proje, bilimsel değerlendirme sürecinden başarıyla geçerek desteklenecek.

“Bu tür başarıların devamının gelmesini temenni ediyoruz”

ÇOMÜ internet sitesi üzerinden sevindirici haberi paylaşarak “ÇOMÜ Araştırma Dekanlığı ile birlikte yürütmekte olduğu kalite odaklı uluslararasılaşma hedeflerimizle de doğrudan uyumlu olan bu proje, özellikle genç akademisyenlerimizi inovasyon odaklı araştırmalara teşvik edici bir örnek teşkil ediyor. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak, yenilikçi ve sürdürülebilir araştırmalara verdiğimiz desteği artırarak devam edeceğiz. Bu başarı, üniversitemizin ulusal ve uluslararası arenada daha da güçlenmesine katkı sağlayacak. Bu bağlamda genç araştırmacılarımızı, bilimsel meraklarını ve yaratıcılıklarını en üst düzeye çıkaracak projelere yönelmeleri konusunda cesaretlendiriyor, bu tür başarıların devamının gelmesini temenni ediyoruz. Üniversitemizi uluslararası ve ulusal düzeyde temsil eden tüm akademisyenlerimize bu süreçteki özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz” sözlerini kullandı.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş