ÇOMÜ Çocuk Alerji Polikliniği randevusuz hasta bakmaya başladı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi Çocuk Alerji İmmünoloji Polikliniği, çocukluk çağı astımı, alerjik rinit, besin ve ilaç alerjileri gibi hastalıklar üzerine kapsamlı testler ve tedavi hizmetleri sunuyor. Poliklinik artık haftanın her günü randevusuz hasta kabul ediyor.

470

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi'nde görev yapan Prof. Dr. Özlem Yılmaz, bir profesör, bir uzman doktor ve iki hemşireden oluşan ekibiyle çocuklara yönelik alerjik hastalıklar üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Prof. Dr. Yılmaz, çocukluk çağı astımı, alerjik rinit, besin alerjileri ve ilaç alerjileri gibi hastalıklar için kapsamlı testler ve tedavi yöntemleri uyguladıklarını belirtti.

Kliniğe dört ay önce katılan Uzman Doktor Eren Sarı ile birlikte poliklinik, haftanın her günü hizmet vermeye başladı. Özellikle ağır şikayetleri olan hastalar randevusuz olarak kabul ediliyor. Çocukluk çağı astımı genellikle nezle sonrası uzayan öksürük, hışıltı ve nefes darlığı gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Besin alerjileri ise kanlı dışkı, ishal, kusma ve egzama gibi bulgularla ortaya çıkabiliyor. Ayrıca, ilaç alerjileri ciltte kızarıklık ve nefes darlığı hissiyle belirti verebiliyor.

Poliklinikte, bölgede sık görülen arı alerjileriyle ilgili testler de mevcut. Arı sokması sonrası gelişen kızarıklık, şişlik ve nefes alma güçlüğü yaşayan aileler bölüme başvurarak test ve tedavi hizmeti alabiliyor. Tedavi sürecinde alerjen immünoterapisi, yani alerji aşılarıyla tedavi uygulanıyor.

(BÜLTEN)
Paylaş