havadurum

ÇOMÜ birinciliğe imza attı!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Takımı, enkazda arama ve kurtarma yarışmasında 15 üniversite arasından birinci oldu.

753

ÇOMÜ Takımı Balkan Ülkeleri Üniversiteler Arası Arama Kurtarma Yarışması'nda birinci olarak büyük bir başarıya imza attı. Edirne Valiliği ve Trakya Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştirilen Balkan Ülkeleri Üniversiteler Arası Arama ve Kurtarma Yarışmasında Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Koçak, Arş. Gör. Dr. Göksel Öztürk ile 11 öğrenci ÇOMÜ’yü başarılı bir şekilde temsil etti.

15 üniversite katıldı

Yarışmaya Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Moldova, Kosova, Kuzey Makedonya ve Türkiye olmak üzere 9 farklı ülkeden 15 üniversite takımı katıldı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Takımı, enkazda arama ve kurtarma etabındaki başarılı performansı ile birincilik ödülünün sahibi oldu. Takım üyeleri enkazda kayıp kişileri bulmak ve kurtarmak için gerekli beceri ve bilgileri sergiledi.

Erenoğlu’ndan anlamlı tebrik!

Yarışmanın ardından açıklamalarda bulunan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, "Bu önemli başarıdan dolayı hocalarımızı ve ekibimizi tebrik ediyorum. Üniversitemiz, acil yardım ve afet yönetimi alanındaki çalışmalarına büyük önem vermektedir. Bu alanda eğitim gören öğrencilerimiz, teorik bilgileri pratik becerilerle harmanlayarak ulusal ve uluslararası yarışmalarda başarılar kazanmaktadırlar. Bu başarı, üniversitemizin eğitim ve araştırma kalitesinin bir göstergesidir" ifadelerini kullandı.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş