ÇOMÜ, 3.Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumu'nda

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Türkiye-Özbekistan yükseköğretim iş birliklerini geliştirmek amacıyla düzenlenen "3. Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumu"na katıldı.

353

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Türkiye ile Özbekistan arasındaki yükseköğretim iş birliklerini geliştirmek amacıyla düzenlenen "3. Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumu"na katılım sağladı. Forum, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın katılımıyla 27-28 Eylül 2024 tarihlerinde, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Taşkent Devlet Ulaştırma Üniversitesi'nin ev sahipliğinde İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Forumda ÇOMÜ’yü temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Dalyancı yer aldı. Forumun amacı, iki ülke üniversiteleri arasında akademik iş birliklerini güçlendirmek, eğitimde fırsatlar yaratmak ve ortak projeler geliştirmektir. Etkinlik süresince Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Taşkent Devlet Teknik Üniversitesi, Urganch Devlet Üniversitesi, Namangan Mühendislik Teknolojisi Enstitüsü ve Namangan Tekstil Endüstrisi Enstitüsü ile ikili anlaşma protokolleri imzalamıştır.

Forumun ana temaları arasında "Sürdürülebilir Kalkınma: Yükseköğretim Kurumlarının Yeni Gündemi", "Yükseköğretimin Dönüşümü: Dijitalleşme ve Yapay Zekâ", ve "Yüksek Teknoloji Odaklı Kalkınma: Mühendislik Eğitiminin Rolü" başlıklı oturumlar yer almıştır. Bu başlıklar altında, uzmanları deneyim ve görüşleri paylaşılarak Türkiye ve Özbekistan üniversiteleri arasında derinlemesine tartışmalar gerçekleştirilmiştir.

Programın ikinci gününde, üniversiteler arasında yeni iş birliği olanakları görüşülmüş ve imza törenleri düzenlenmiştir. Forum, iki ülke arasındaki güçlü akademik bağları daha da ileri taşıma hedefiyle önemli bir platform olarak değerlendirilmiştir.

ÇOMÜ, uluslararası iş birliği stratejileri doğrultusunda bu tür organizasyonlarda aktif katılım göstermeye ve akademik kapasitesini geliştirmeye devam etmektedir.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş