havadurum

Çöl Gülü Taşı Nedir? Çölün Gizli Hazinesi

Çöl gülü taşı, çöllerde veya kumlu bölgelerde oluşan, gerçek bir gül gibi görünen, selenit veya gypsum (alçı taşı) minerali üzerine oluşmuş, çoğunlukla kum tanelerinin arasında parlayan beyaz veya saydam renkli kristallerdir. Bu taş, sabır ve tahammülün taşı olarak bilinir. Zihin berraklığı verir, meditasyon yapmaya yardımcı olur, üçüncü gözü açar, sezgileri güçlendirir, çakraları temizler ve dengeyi sağlar. Ayrıca şanslı bir taş olarak kabul edilir. İşinize refah getirir, karar verme konusunda size güven verecektir. Negatif enerjileri ve elementleri uzaklaştırmak için evinizin dört köşesine bir parça yerleştirmeniz yeterlidir.

924

Çöl Gülü Taşı Nasıl Oluşur?

Çöl gülü taşı, tuzlu suyun buharlaşmasıyla oluşur. Gypsum yani alçı taşının şeffaf türü olup kalsiyum sülfattır. İçinde su bulunur ve çok yumuşaktır. Kristalleri genelde düz ve eşkenar dörtgen şeklindedir. Genellikle tortul kayaların içinde oluşur. Farklı formdaki Jips gülleri ise kızıl-kahve ve yapraksı yapıdadır. Bu türü ise Çöl Gülü olarak isimlendirilir ve bir nevi Selenit taşının kuzeni sayılır.

Çöl gülü taşı çöllerde veya kumlu bölgelerde oluşan bir taştır. Gerçek bir gül gibi görünen bu kristaller, genellikle çöllerdeki kum tanelerinin etrafında birikerek oluşur. En bilinen çöl gülü kristali, selenit veya gypsum (alçı taşı) minerali üzerine oluşmuş, çoğunlukla kum tanelerinin arasında parlayan beyaz veya saydam renkli kristallerdir.

Çöl Gülü Taşı Nerede Bulunur?

Çöl gülü taşı, tüm dünyada yaygındır ancak en fazla bulundukları bölgeler Cezayir, Avustralya, İspanya, Fas, Meksika ve Güney Afrika gibi ülkelerin çöl bölgesidir. Bu ülkelerde çöl gülü taşı, dekorasyon, takı ve süs eşyası olarak kullanılmaktadır. Çöl gülü taşı, saydam ve ışığı yansıtan selenitler lamba şeklinde dekoratif olarak kullanılmaktadır. Diğer selenitler ise takı ve süs eşyası olarak kullanılır.

Çöl Gülü Taşı Nasıl Kullanılır?

Çöl gülü taşı, çok yumuşak bir mineraldir. Sertlik derecesi Mohs sertlik cetveline göre 2’dir. Bu sebeple takı olarak kullanılıyorsa da çok narin ve dikkatli kullanılmalıdır, kırılgandır. Suda eriyebilir, toprak ile temasında veya darbe aldığında parçalanabilir. Dekorasyon olarak evlerde, ofislerde harika duracaktır. Bu amaçla kullanımda ortamın nemli olmamasına dikkat etmelisiniz.

Çöl gülü taşı, enerji çalışmalarında da kullanılan bir taştır. Mükemmel bir meditasyon taşıdır. Yüksek benliğinize bağlanmanızda ve daha derin bir meditasyon durumuna ulaşmanızda size rehberlik eder. Bu taş üçüncü göz için çok güçlü bir aktive edicidir. Durugörü yeteneklerini ön plana çıkarmada yardımcı olacaktır. Bu taşın enerjileri aynı zamanda doğal sezgileri de güçlendirir. Tıpkı selenit gibi üst çakraları açar, temizlenmesine ve kaybedilmiş dengeyi yeniden sağlamada yardımcı olur.

Çöl gülü taşı, şanslı bir taş olarak kabul edilir. İşinize refah getirir ve karar verme konusunda size güven verecektir. Ayrıca büyümenize ve ilerlemenize müdahale eden tüm tıkanıklıkları da ortadan kalkmasını sağlayacaktır. Negatif enerjileri ve elementleri uzaklaştırmak için evinizin dört köşesine bir parça yerleştirmeniz yeterlidir.

Çöl Gülü Taşı Nasıl Temizlenir ve Şarj Edilir?

Çöl gülü taşı, kendini ve diğer kristaller temizleme özelliğine sahiptir. Bu sebeple sık sık temizlenmesine gerek yoktur. Ancak yine de arada bir enerjisini yenilemek isterseniz, tütsü, adaçayı, reiki veya ses gibi yöntemlerle temizleyebilirsiniz. Su ile temas ettirmemeye dikkat edin.

Çöl gülü taşı, ay ışığı altında şarj edilebilir. Ayın dolunay evresinde taşınızı ay ışığına bırakarak enerjisini artırabilirsiniz. Güneş ışığı altında bırakmamaya özen gösterin. Çünkü güneş ışığı taşınızın rengini soldurabilir.

Çöl Gülü Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Çöl gülü taşı fiyatı, taşın boyutu, kalitesi, şekli ve işçiliğine göre değişiklik gösterebilir. Genellikle çöl gülü taşı fiyatı 10 TL ile 100 TL arasında değişmektedir. Çöl gülü taşı satın alırken, orijinal ve doğal olduğundan emin olun. Sahte veya sentetik taşlardan kaçının. Çöl gülü taşı satın almak için güvenilir ve kaliteli siteleri tercih edin.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş