havadurum

Çin Kestanesi Yenir Mi?

Çin kestanesi, Çin, Tayvan ve Kore gibi ülkelerde bulunan bir tür kestane çeşididir. Ülkemizde satışı yapılan çin kestanesi yenir mi, nasıl olur, köpürür mü gibi sorulara yanıt bulmak için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

3820

Çin kestanesi, Castanea mollissima ismiyle de bilinen Çin, Tayvan ve Kore gibi ülkelerde bulunan bir tür kestane çeşidi olarak tanımlanmaktadır . Ülkemizde satışı yapılan çin kestanesi, dış Çin’den ithal edilmekte ve son dönemlerin en fazla konuşulan konusu haline gelmiştir. Ancak, uzmanlara ve üreticiye göre çin kestanesi kalite ve besin değeri olarak ülkemizde üretilen kestaneden daha düşük seviyededir . Çin kestanesinin piştiği zaman kabuğundan ayrılmadığı ve beyaz beyaz köpürdüğü bilinmektedir . Bu nedenle, çin kestanesi tüketilmesi konusunda uzmanlar tarafından tavsiye edilmemektedir .

Özellikler

Çin kestanesi, ülkemizdeki kestanelerden farklı olan ve dış Çin’den ithal edilen bir kestane çeşididir. Kestanelerin birçok çeşidi bulunmaktadır. Yaklaşık olarak 30 metreye kadar uzayabilen ağaçlarda yetişen bu besin kayıngiller familyasına aittir. Yaklaşık olarak 16 türü vardır. Bunlardan en fazla bilineni ise Amerikan kestanesi, Çin kestanesi, Japon kestanesi ve ülkemizde yetişen Anadolu kestanesidir.

Çin Kestanesi Zararlı Mı?

Çin kestanesinin zararları konusunda net bir bilgi bulunmamakla birlikte, üreticiler ve uzmanlar tüketilmemesi konusunda uyarmaktadır. Çünkü ülkemizde üretilen kestaneye baktığımızda B1, B2, C vitamini ve manganez gibi mineralleri barındırdığını ayrıca lezzetinin oldukça güzel olduğunu belirtebilir. Bu nedenle kış aylarında rağbet gören bu besini tüketirken ve satın alırken birtakım detaylara dikkat etmeniz besleyicilik bakımından önem arz etmektedir.

Çin Kestanesi Yenir mi?

Çin kestanesi, kalite ve besin değeri olarak ülkemizde üretilen kestaneden daha düşük seviyededir. Düşük kaliteli olması nedeniyle insanlar tarafından tüketilmemesi konusunda tavsiyelerde bulunulmaktadır. Çin kestanesi köpürür mü şeklinde sorular için sıklıkla yanıt aranırken bu onu diğer kestaneden ayırt eden bir özellik olarak gösterilmektedir. Pişince kabuğundan ayrılmayan ve beyaz beyaz köpüren çin kestanesi yerli kestaneden daha ucuzdur ve tat olarak da eksikliği vardır.(Erhan Taylan)

Paylaş