Cihat Aşkın sahnesi açıldı

Türkiye’nin yetiştirmiş olduğu en başarılı sanat insanlarından, dünyaca ünlü keman virtözümüz, aranjör ve besteci Cihat Aşkın’ın ismi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Nedime Hanım Konağı’nda açılan bir özel sahneye verildi.

3350

ÇOMÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, dünyaca ünlü keman virtözümüz Cihat Aşkın'ın ismini bugün düzenlenen bir törenle Nedime Hanım Konağı'ndaki özel bir sahneye verdi.

Törene sanatçı Cihat Aşkın'ın yanı sıra ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Çanakkale Belediyesi Meclis Üyesi Nurcan Bingöl, Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, ÇOMÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Türkmen, İtalyan piyanist Roberto Issoglio, fakülte akademik personeli ve öğrencileri ile davetliler katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından sahne alan Cihat Aşkın, kemanıyla Çanakkale Türküsünü seslendirdi. Kendisinin İstanbul doğumlu olmasına karşın ailesinin Çanakkaleli olduğunu belirten Aşkın, kentimizde düzenlenecek sanat faaliyetlerine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da katkı sunmaya devam edeceğini belirtti.

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş