havadurum

Çiğdem Okumuşlar Kimdir? Hayatın Ta Kendisi

Çiğdem Okumuşlar, son zamanlarda YouTube kanalında yaptığı “Hayatın Ta Kendisi” adlı sohbetler serisiyle dikkat çeken bir yazar, eğitmen ve danışman. Hayatın içinden anlattığı hikayelerle, izleyicilerine ilham veren ve hayata bakış açılarını değiştiren Okumuşlar, kimdir, ne yapar, nasıl bir hayat sürer? İşte Çiğdem Okumuşlar hakkında merak edilenler…

1852

Çiğdem Okumuşlar, YouTube kanalında yaptığı “Hayatın Ta Kendisi” adlı sohbetler serisiyle izleyicilerinin gönlünde taht kurdu. Hayatın içinden anlattığı hikayelerle, izleyicilerine ilham veren ve hayata bakış açılarını değiştiren Okumuşlar, kimdir, ne yapar, nasıl bir hayat sürer? İşte Çiğdem Okumuşlar hakkında merak edilenler…

Çiğdem Okumuşlar Kimdir?

Çiğdem Okumuşlar, 1974 yılında Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamladıktan sonra, Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. Ardından, aynı üniversitede Yaratıcı Drama Eğitmenliği ve Danışmanlığı sertifikası aldı. 2000 yılında evlenen Okumuşlar, iki çocuk annesidir.

Çiğdem Okumuşlar, yazarlık, eğitmenlik ve danışmanlık mesleklerini bir arada yürütmektedir. 2010 yılında ilk kitabı "Zerredeki Aşk, Ummanın Aşkıdır"ı yayımlayan Okumuşlar, bu kitapta kendi hayat hikayesini anlatmıştır. Kitap, okuyucular tarafından büyük ilgi görmüş ve birçok basım yapmıştır. Okumuşlar, 2013 yılında ikinci kitabı "İçimizdeki Çocuk"u yayımlamıştır. Bu kitapta ise, çocukluk travmalarının yetişkin hayatına etkilerini ve bunların nasıl aşılabileceğini anlatmıştır.

Çiğdem Okumuşlar, aynı zamanda bir eğitmen ve danışmandır. Yaratıcı drama, kişisel gelişim, iletişim, aile ve çocuk eğitimi gibi konularda seminerler, atölyeler ve bireysel danışmanlık hizmetleri vermektedir. Okumuşlar, bu çalışmalarında, insanların kendilerini tanımalarına, potansiyellerini ortaya çıkarmalarına ve hayatlarını daha mutlu ve anlamlı bir şekilde yaşamalarına yardımcı olmaktadır.

Çiğdem Okumuşlar’ın YouTube Kanalı

Çiğdem Okumuşlar, 2023 yılında YouTube kanalını açmıştır. Kanalında, “Hayatın Ta Kendisi” adlı bir sohbetler serisi yapmaktadır. Bu seride, hayatın içinden anlattığı hikayelerle, izleyicilerine ilham veren ve hayata bakış açılarını değiştiren konulara değinmektedir. Okumuşlar, kanalında, aşk, ilişkiler, aile, çocuk, kadın, erkek, mutluluk, başarı, hedef, hayal, inanç, değer, özgürlük, sorumluluk, seçim, değişim, dönüşüm, farkındalık, bilinç, ruh, beden, zihin, duygu, düşünce, enerji, frekans, titreşim, evren, yaratıcılık, sanat, edebiyat, şiir, müzik, dans, oyun, eğlence, mizah, espri, gülmek, ağlamak, yaşamak, ölmek gibi pek çok konuya yer vermektedir.

Çiğdem Okumuşlar’ın YouTube kanalı, kısa sürede büyük bir izlenme ve abone sayısına ulaşmıştır. Kanalında, her hafta yeni bir video paylaşan Okumuşlar, izleyicilerinin yorumlarına da cevap vermektedir. Okumuşlar, kanalında, izleyicilerine, hayatın ta kendisi olduğunu, hayatın güzelliklerini, zorluklarını, sırlarını, mucizelerini, tesadüflerini, anlamlarını, öğretilerini, derslerini, hediyelerini, fırsatlarını, seçeneklerini, sorumluluklarını, seçimlerini, sonuçlarını, değişimlerini, dönüşümlerini, farkındalıklarını, bilinçlerini, ruhlarını, bedenlerini, zihinlerini, duygularını, düşüncelerini, enerjilerini, frekanslarını, titreşimlerini, evrenlerini, yaratıcılıklarını, sanatlarını, edebiyatlarını, şiirlerini, müziklerini, danslarını, oyunlarını, eğlencelerini, mizahlarını, esprilerini, gülüşlerini, ağlayışlarını, yaşayışlarını ve ölüşlerini keşfetmelerine, anlamalarına, kabullenmelerine, sevmelerine, paylaşmalarına, yaşamalarına ve ölmelerine yardımcı olmaktadır.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş