havadurum

Çiftlik Köyü’nden kutsal yolculuğa dualarla uğurlama

Hac fârizasını yerine getirmek üzere  kutsal topraklara gidecek ikinci hacı adayları Kalkım beldesi Çiftlik Köyü’nde dualarla uğurlandı.

907

Çanakkale’nin manevi atmosferi Çiftlik Köyü Camii’nde yaşanan duygusal anlarla daha da yoğunlaştı. Yatsı Namazı’nın ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen ikinci hac kafilesi için özel bir tören düzenlendi. Köy meydanında toplanan cemaat, Mesut Şahan ve eşi Havva Şahan başta olmak üzere 48 hacı adayını dualarla ve helalleşerek uğurladı. Gözyaşları ve umut dolu bakışlar arasında, Şahan çifti ve diğer hacı adayları, bu manevi yolculuk için Edremit Kocaseyit Hava Limanı’na Hac farizasını yerine getirmek için yola çıktılar.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hac organizasyonları kapsamında Türkiye genelinde yaklaşık 85 bin hacı adayının yolculuk heyecanı devam ediyor. Her bir hacı adayı, bu kutsal görev için müftülüklerce düzenlenen programlarla dualar ve telbiyeler eşliğinde kutsal beldelere uğurlanıyor. Çiftlik Köyü’nden yola çıkan hacı adayları, bu anlamlı yolculukta tüm İslam âlemi ve insanlık için dua etmeyi ihmal etmeyeceklerini belirttiler.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş