havadurum

Çiftçi Emeklilere 5000 TL İkramiye Verilecek mi? Son Dakika Gelişmeleri!

Çiftçi emeklilerin merakla beklediği 5000 TL ikramiye ödemesi ile ilgili son dakika gelişmeleri haberimizde. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı olan emekliler, 5000 TL ikramiyeden yararlanabilecek mi? İkramiye ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte detaylar…

1289

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus 5000 TL ikramiye ödeneceğini duyurmuştu. Bu açıklama, 12,2 milyon emekliyi sevindirirken, çiftçi emeklilerin durumu ise belirsizliğini koruyor. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı olan emekliler, 5000 TL ikramiyeden yararlanabilecek mi? İkramiye ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte son dakika gelişmeleri…

ÇKS’ye Kayıtlı Emekliler İkramiyeden Yararlanamayacak

Çiftçi emeklilerin 5000 TL ikramiyeden yararlanabilmesi için, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı olmaması gerekiyor. ÇKS’ye kayıtlı olan emekliler, sosyal güvenlik destek primine tabi sayıldıkları için, ikramiye ödemesi kapsamında değerlendirilmiyor. Bu durumda, çiftçi emeklilerin ÇKS’ye kayıtlarını iptal ettirmeleri veya ikramiye ödemesi için başvuru yapmaları gerekiyor. Ancak, ÇKS’ye kayıtlı olmanın çiftçilere sağladığı bazı avantajlar da bulunuyor. Bu avantajlardan vazgeçmek istemeyen çiftçi emekliler, ikramiyeden yararlanamayacak.

İkramiye Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak?

Çalışmayan emeklilere yapılacak 5000 TL ikramiye ödemeleri, 11-15 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirildi. Ödemeler, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında aylık alanların ödeme günlerine göre yapıldı. İkramiye ödemelerini sorgulamak için, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin web sitesi üzerinden “Emekliler için Bayram İkramiyesi ve Seyyanen Ödeme Sorgulama” hizmetinden yararlanılabiliyor. İkramiye ödemeleri, emeklilerin maaş aldıkları banka hesaplarına otomatik olarak yatırıldı.

İkramiye Ödemeleri Kimleri Kapsıyor?

5000 TL ikramiye ödemeleri, normal şartlarda ikramiye alan hak sahiplerini kapsıyor. Bu hak sahipleri şöyle sıralanıyor:

  • SSK ve Bağ-Kur emeklileri
  • Emekli Sandığı emeklileri
  • Şehit yakınları ve gaziler
  • Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar
  • Ölüm aylığı alanlar
  • Şeref aylığı alanlar
  • Geçici köy korucuları
  • Kore, Kıbrıs, İstiklal Harbi gazileri
  • Şampiyon sporcular ve terörden zarar görmesi sebebiyle aylık bağlanan siviller ve diğer hak sahipleri.

Çiftçi emeklilerin 5000 TL ikramiye ödemesi ile ilgili son durum haberimizde yer aldı. ÇKS’ye kayıtlı olan emekliler, ikramiyeden yararlanamayacak. İkramiye ödemeleri, 11-15 Kasım tarihleri arasında yapıldı. İkramiye ödemeleri, çalışmayan emeklileri ve belirli hak sahiplerini kapsadı. İkramiye ödemelerini sorgulamak için, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin web sitesi üzerinden “Emekliler için Bayram İkramiyesi ve Seyyanen Ödeme Sorgulama” hizmetinden yararlanabilirsiniz. (Haber Merkezi)

Paylaş