havadurum

CHP'den hakime sert tepki; "Soruşturma tamamlanıncaya kadar açığa alınmalı"

1019

 Sosyal medyada yer alan ve Lapseki hâkimi Mehmet Şerif Aktürk`e ait olduğu belirtilen; "Biraz eğildiğinde külodu görünecek kadar mini etek giydirdikleri kızlara halkın önünde jimnastik hareketleri yaptırarak ve 14-17 arasındaki çocuklara prezervatif dağıtıp zinaya teşvik ederek, ahlaktan, hayâdan, dinden, imandan uzaklaştırmaya çalıştılar bu milleti. Elbette misyonu İslam düşmanlığı olan bir parti camiye giden çocuklardan rahatsızlık duyar" mesajına CHP’den sert tepki geldi. CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, Çanakkale’ye bir dizi temaslarda bulunmak için gelen CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın katıldığı basın toplantısında konuyla ilgili HSYK’ya çağrıda bulundu. Açılan soruşturma sonuçlanıncaya kadar hakim Aktürk’ün görevden el çektirilmesi gerektiğini ifade den Güneşhan; “Hakim Mehmet Şerif Aktürk kendisine ait sosyal medya hesabından CHP ve zihniyetini istemiyoruz` adlı hesaptan bir paylaşımda bulunmuştur. Bu paylaşımda ise; ‘Biraz eğildiğinde külodu görünecek kadar mini etek giydirdikleri kızlara halkın önünde jimnastik hareketleri yaptırarak, ve 14-17 arasındaki çocuklara prezervatif dağıtıp zinaya teşvik ederek, ahlaktan, hayâdan, dinden, imandan uzaklaştırmaya çalıştılar bu milleti. Elbette misyonu İslam düşmanlığı olan bir parti camiye giden çocuklardan rahatsızlık duyar’ ifadeleri kullanılmıştır. Cumhuriyet Halk Partisini hedef alan bu açıklamayı esefle kınıyoruz. Bu paylaşımı yapan Hakim Mehmet Şerif Aktürk hakkında HSYK bir soruşturma başlattığını duyurdu” dedi.

 
“Umuyorum ki hakimin söyledikleri doğrudur”
Hâkimin kendi ifadesinde hesabına belirsiz kişilerce rızası dışında birilerinin girdiğini ve söz konusu paylaşımların yapıldığını ifade ettiğini belirten Güneşhan; “Hakim, bununla ilgili olarak da Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağını ifade etmiştir. Umuyorum ki hakimin söyledikleri doğrudur, hakimin bilgisi dışında girilmiştir. Ancak yapılan incelemeler sonucunda hakimin kendisinin paylaşımda bulunduğu tespit edilirse; en ağır şekilde cezalandırılması için başta CHP İl Teşkilatları ve üyelerinin yanı sıra Çanakkale halkı bu hesabı soracaktır. Elbette ki soracağımız hesap, yasal çerçeveler içerisinde olacaktır. Ama bizim talebimiz HSYK’dan bu hakim hakkında soruşturma tamamlanıncaya kadar bu hakimin açığa alınmasıdır. Önümüzdeki hafta içerisinde Cumhuriyet Başsavcısıyla da bir görüşme yapacağız” dedi.
 
“Akın hakkında şikayetlerimizi yaptık ancak hakkında işlem yapılmadı”
Çanakkale’de bu tür hakaretlerle çokça karşılaşıldığını belirten Güneşhan; “Hepimizin bildiği gibi daha öncede ÇOMÜ’de görev yapan kendisini bilmez bir öğretim görevlisi Abdullah Akın, Çanakkale ve Bursa’da Camilerin genelev olarak kullanıldığını söylemişti. Bununla da ilgili gereken şikayetlerimizi yaptık, ama yine bu kişi hakkında bir işlem yapılmadı. Bu tür kişiler prim yaptığı müddetçe bu tür söylemler ve kişilerin sayısı hızla artmaya devam edecektir” dedi.
 
“Bunu sade bir vatandaş yapmış olsa gözünü yaşına bakılmaz”
Sosyal medya paylaşımları sebebiyle binlerce insanın soruşturmaları tamamlanmadan tutuklandığını belirten CHP Bursa Milletvekili Aydın ise; “Bunu sade bir vatandaş yapmış olsa istediği kadar hackerlar girmiş desin hakimler gözünün yaşına bile bakmıyor. Hemen gözaltına alınıyor, daha ceza almadan aylarca hapis yatırılarak peşin peşin ceza çektiriliyor, hakim karşısına çıkana kadar. Dolayısıyla bu konunun takipçisi olacağız. Bunlara bu kadar yüz verildikçe daha fazla cesaret alıyorlar. Ülkenin, cumhuriyetin değerlerini sarsıyorlar. Bu tür şeyleri gündeme getirerek halkın esas gündemi olan ekonomiyi gizlemeye çalışıyorlar” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş