havadurum

CHP?de yeni dönem

1405

 CHP’de geçtiğimiz hafta sonu tamamlanan Merkez İlçe Kongresi seçimlerinde Eczacı Ali Uyanık, büyük oy farkı ile başkanlık yarışını kazanmıştı. Önceki gün mazbatasını alan Ali Uyanık, dün CHP Merkez İlçe binasında yapılan devir teslim töreni ile görevini eski Başkan Celal Karakaş’tan devraldı. Saat 12’de CHP lokalinde bir araya gelen yeni yönetim ve üyeler kalabalık bir şekilde, Merkez İlçe Başkanlığının bulunduğu CHP İl Binasına yürüdü. Burada Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın da katılımı ile yeni seçilen Merkez İlçe yönetimini eski Başkan Celal Karakaş kapıda karşıladı. Görevi teslim eden eski Başkan Karakaş, Uyanık ve ekibini tebrik ederek; “Cumhuriyet tarihinin yaşadığı en kritik günlerinde CHP bizim tek güvencemiz. CHP’nin örgütleri, halk ile birlikte dayanışma içerisinde yapacağı demokrasi mücadelesi bizim tek umudumuz. Bu bağlamda Merkez İlçe de çok önemli görevler üstlenmiştir. Bundan sonra da daha büyük görevleri olacak. Bizi 2019 olağan seçimlerine, olursa 2018 erken seçimlerine örgüt olarak taşıyacak, hazırlayacak.  Ali Uyanık Başkanı ve yönetimini başarılar diliyor ve kutluyorum. Başarıları hepimizin başarıları olacaktır. Tekrar tekrar tebrik ediyorum” dedi.  Karakaş’ın ardından ise yeni Başkan Uyanık, Karakaş ve ekibine teşekkürlerini ileterek; “Merkez İlçe seçimlerinin ardından bu onurlu ve keyifli bayrak yarışının önemli bir aşamasındayız. Partililerimizin takdiri bu görev bizi layık gördü. Bizim için keyif ve onurdur. Bu ana kadar bu onurlu ve keyifli görevi olabildiği kadarı ile bayrağı üst noktada tutarak bugün getiren Celal Karakaş Başkanımın ve çalışma arkadaşlarımın, bu bayrağı bize bugüne kadar pırıl pırıl, keyifle gelmesini sağlayan tüm bileşenlere, burada sizlerin huzurunda saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

  
“Sağlıklı diyaloglar geliştireceğiz”
Yerel yönetimler ve tüm delegeler ile sağlıklı diyaloglar geliştirecekleri vurgusu yapan Uyanık; “Seçim sürecini bize yakışır ve olgun bir şekilde götürmeye çalıştık. Nihayetinde üyelerimizin ve delegelerimizin tercihleri bizlere bu görevi verdi. Bu bizim için bir gurur verici ve bir o kadar keyiflidir. Ama Yönetim Kurulundaki arkadaşlarım, tüm üyelerimizin, tüm partili dostlarımızın temsilcisi olduklarını bilerek görev yapacaklar. Bu olası öngörülen durumların dışında rutin bir takım formalitelerin dışında ülkenin siyasi konjonktüründe Çanakkale’ye düşen payını Çanakkale’ye, Merkez İlçe’ye yakışır şekilde ortaya koyacaklardır. Bunun için tabanına sahip çıkan, tabanını tanıyan, bilen, dokunan ve sürekli hisseden yerel yönetimleri ile özellikle partili belediyeler ile sağlıklı diyaloglarını geliştiren, dayanışma içerisinde olan, görevinin ayrımlarını ve sınırını bilen hisseden ve hissettiren. Bu noktada kendi içinde sorunlarını çözmüş, ülke sorunlarına çözüm önerileri ortaya koyabilen bir bütünün merkez ilçe olarak kendi payına düşen parçasını oluşturacak. Bu noktada 16 kişilik yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımın çok ciddi bir sürecin bir o kadar başarıldığında, layığı ile yaptıklarında, hayatlarında geriye doğru baktıklarında çok önemli bir gurur ve keyifle hatırlayacakları bir dönemin başlangıcı olmasını diliyorum. Önce sizlere hayırlı olsun. Bu doğru organize edildiğinde diğer ilçelerimiz ve İl yönetimimizle uyumlu olarak çalışacağız” dedi.
   
“Madem bu sürecin içerisindeyiz bunun hakkını vereceğiz”
Herkese dokunarak, tüm eleştirilere açık olarak büyük bir yönetim kadrosu oluşturacaklarını ifade eden Uyanık; “Ana dinamikler tarım kesimi üniversitemiz, esnafımız, esnaf odalarımız, Çanakkale büyük oranda emekli kentidir, emeklilerimiz, kadınlar ve gençler bütün sınıflarda ana dinamikleri oluşturuyorlar. Bu sağlıklı sosyolojik noktalara, sinir uçlarına dokunacağız, samimi dokunacağız. Herkese, her kesime özeleştiriye açık olacağız. Her anlamda özeleştiriye açığız bu bizi dinamik kılar onun algısı ile yapıcı ve doğru önermelerle 16 kişiye 160 kişiye onu da bin altı yüz kişiye dönüştüreceğiz. Bin altı yüz kişilik bir yönetim kadrosu oluşturacağız. Güler yüzlü, keyifli ve yapıcı olacağız. Madem bu sürecin içerisindeyiz bunun hakkını vereceğiz. Genç ve toplumun tüm kesimlerini kapsayabilecek bir yapı oluşturmaya çalıştık.  Bütün arkadaşlarıma kendim kadar güveniyorum. Çanakkale’de önümüzdeki dönem için keyifle hatırlanacak bir dönem olsun istiyoruz” dedi.
  
“Belediye olarak uyum içerisinde çalışacağız”
Uyanık’ın ardından konuşan Başkan Gökhan ise belediye olarak yeni yönetim ile uyum içerisinde çalışmaya ve halk yararına yapılan tüm organizasyonlara destek vereceklerini ifade ederek; “Çok güzel bir çalışma sonucu açık ara farkla delege seçimlerini tamamladık. Bu süreçlerin hepsi geride kaldı. Ama önümüzde çok önemli bir süreç var. Bu süreçle ilgili gerçekten yoğun bir mesai harcanacaktır. Bunu herkesin bilerek talip olduğunu zannediyorum. O amaçla arkadaşlarımız görevi kabul ettiler. Biliyorsunuz başkanımız aynı zamanda bizim grubumuzun Başkanvekili. Grupta gelip yine görevini yapacak. Biz, Çanakkale Belediye Başkanı olarak, bu noktada sizlerle beraber çalışmaya hazır olduğumu, sizlerden gelecek görevleri yerine getireceğimi, halka yönelik projelerde sonuna kadar destek olacağımı ifade etmek istiyorum. Bu çok önemli. Tabi buradaki görevin sağlıklı olması hepimizi başarıya götürecektir. Yerel yönetimler ve parti çok önemli çünkü yerel iktidar yerel yönetimlerin başarısından geçer. Yerel yönetimler başarılı ise bu örgütü de ileriye iter. Dolayışı ile diyalogların çok rahatlıkla olacağını şimdiden söyleyebiliriz. 5 bine yakın üyemiz var. Sizler sadece bu 5 bin üyenin temsilcisi değilsiniz. Burada sosyal demokrat bütün insanların temsilcisisiniz. Bizler, ciddi oranda oy alıyoruz. Referandumda bize güven gösterdiler ciddi oranda hayır çıktı. Daha önceki seçimlerde gerek yerel, gerek genel seçimde Çanakkale’de Merkez İlçe’de çok ciddi sonuçlar elde ettik. Dolayısı ile o kitle her kimse bunlar bizim tabanımız. Emekçisi, köylüsü, genci, kadını ile bu bizim genel tabanımız. Bu genel tabanı kucaklamamız gerekir. Sadece kendi partililerimizle değil, bize oy verme potansiyeli olan herkes bizim için önemli bir unsurdur. Biz onlar üzenine çalışmalarımızı tamamlayacağız. Çalışır ve başarırsak insanlar bize güveniyor ve oy veriyor. Bizde bu taban üzerine oynayacağız. Sadece kendi üyelerimiz değil, demokrasiden emekten, insan haklarından yana unsurlarla birlikteliğimiz sürecektir. Bu noktada her türlü desteği vermeye hazır olduğumuza inanıyorum” dedi.
 
“Delegeler ve üyelerle olan ilişkinizi kaybetmeyiniz”
Yeni yönetime siyasi tavsiyelerde bulunan Başkan Gökhan, toplumun tüm delegeler ve üyeler ile daha yakından ilişki kurulması gerektiğini ifade ederek;   “Bu seçim sonucunda oluşan kadronun hem merkezde, hem kırsalda bütün insanlar için bir umut ışığı olacağına inanıyorum. İşiniz çok kolay değil.    Mücadele etmek ve insanlara bu güveni devam ettirmek gerekir. Önümüzdeki 2019 seçimlerinde bu bağlamda yeniden başarılı olarak daha da ileriyi taşırız. Sadece seçim için değil, bütün çalışmalar için delegelerin çok önemli olduğuna inanıyorum. Delegeler ile olan, üyeler ile olan ilişkinizi kaybetmeyiniz. Onları devamlı sıcak tutunuz. Onlara görev veriniz, onlara komiteler kurdurarak işi kolaylaştırarak, halka daha çok gitmek için fırsat veriniz. Benim önerim bu. Bu şekli ile daha çok çoğalabiliriz. Yörenin tüm sorunlarına mutlaka ilgi duymalısınız, bu konuda siyaset üretmelisiniz. Çanakkale merkez ilçenin sorunları ile ilgili tüm konularda mutlaka sesinizin duyulması lazım. Sessiz olamazsınız böyle bir hakkınız yok. Her konuda mutlaka bir tavrınız olması lazım. Çanakkale’de merkezde ciddi sorunlar var. Özellikle tarım konusunda bu sıkıntıların olduğunu biliyorsunuz. Size yapılacak olan her türlü siyasi saldırı konusunda da topyekun olacağız. Birbirimizi destekleyerek koruyacağız. Biz Çanakkale’de önemli bir gücüz. Ben başarılı bir süreç geçirdiğimize inanıyorum ve başarılar diliyorum” dedi.  
(Eren Aşnaz)
Paylaş