havadurum

CHP PM Üyesi Milletvekili Ceylan’dan ön seçim vurgusu

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan belediye başkan aday adaylığı için ön seçin vurgusu yaparak, “Her zaman için önemli olan sandıktır” dedi.

997

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ile CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığını ziyaret ederek, 31 Mart’ta gerçekleşecek olan yerel seçimlere ilişkin gündem değerlendirmesinde bulundu.

Ceylan, “İlçe başkanlarımız kesinlikle belirleyici olacaktır”

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, CHP’de yaşanan değişim sürecine işaret ederek, “Biz, değişim yolcuğunu, örgütün daha fazla söz sahibi olabileceği bir örgüt yapısı hedefindeydik. Bu konuda ilçe başkanlarımız kesinlikle belirleyici olacaktır. Örgütün sesini, onların yansıtmasını bekliyoruz” dedi.

“Her zaman için önemli olan sandıktır”

CHP Milletvekili Ceylan 31 Mart tarihinde gerçekleşecek belediye başkanlığı seçimleri için öncemli açıklamalarda bulundu. Ceylan, CHP’nin belediye başkan adaylığında, aday belirleme yöntemine ilişkin düşüncesini belirterek, ön seçimin önemine vurgu yaptı. CHP’li Ceylan; “Her zaman için önemli olan sandıktır. Halkın, üyenin iradesini en doğru şekilde yansıtması hedefindeyiz. Bu değişimi, üyeye daha çok değer veren bir yaklaşımla gerçekleştirme hedefimiz vardı. Bundan sonrasında da örgütle istişarelerle bunu belirleyeceğiz. Belediye Başkanı olan yerlerde biraz daha farklı yaklaşımlar olacak. Çünkü mevcut Belediye Başkanları’nın değerlendirmesinin yapılması gerekiyor. Yol haritamızı da ilçelerimizde, örgütlerimizde belirleyerek devam edeceğiz, doğru yere, doğru adayları bulacağız. Bu bizim, sandıktan, katılımcı demokrasiden vazgeçmemizi gerektirecek bir neden olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Güneşhan, “Genel Merkez tarafından kamuoyu araştırması yapılacak”

CHP Çanakkale Milletvekili Güneşhan adaylık süreciyle ilgili kamuoyu araştırmasına yöntemine de başvuracaklarını kaydederek, “Çanakkale’de kamuoyu araştırması yaptıracağız. Kamuoyu araştırmasının sonuçlarına göre farklı yöntemler belirlenebilir. Yapılan kamuoyu araştırmasında hangi aday öne çıkıyorsa, orada eğilim yoklaması yapılmasının bir anlamı yoktur. Burada adayları yıpratmanın da gereği yoktur. Bu kamuoyu araştırması Genel Merkez tarafından yapılacaktır. Kamuoyu araştırmasının sonuçlarına göre bir değerlendirme yapılacaktır. Bunun için de öncelik kamuoyu araştırmasıdır” diye konuştu.

Ergun; “Kim öne çıkıyorsa onun arkasında durmamız gerektiğini düşünüyorum”

CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Ergun, belediye başkan adaylığı için halkın genekinde kim öne çıkıyorsa, o ismi destekleyeceklerini ifade ederek, “Genel Başkanımızın daha önceki beyanatlarına göre, özellikle mevcut belediyelerimizde kamuoyu araştırmasıyla ölçme ve değerlendirme yapılacağı belirtilmişti. Bizim de beklentimiz bu yöndedir. Daha sonra da farklı yöntemler değerlendirilecektir. Tüzüğümüzün 55. Maddesinde de açık ve net belirtiliyor. Bu noktada da kamuoyu araştırmasında halkın gönlünde yer etmiş, halkın genel kabulünü kazanmış kim öne çıkıyorsa onun arkasında durmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi. (Damla Yeltekin)

Paylaş