havadurum

CHP Merkez İlçe Başkanı Ergun, “CHP bayrağını daha ileri taşıyacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi'nde gerçekleştiren 38'inci Olağan Merkez İlçe Kongresi’nde tek listeyle seçime giren İbrahim Can Ergun, devir teslim töreninin ardından göreve başladı.

1849

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38’inci Çanakkale Olağan Merkez İlçe Kongresi’nde İbrahim Can Ergun, tek listeyle girdiği seçimde Merkez İlçe Başkanlığı’na seçildi. CHP'nin yeni Merkez İlçe Başkanı olan Ergun için Merkez İlçe Başkanlığı'nda devir teslim töreni düzenlendi. Önceki dönem CHP Merkez İlçe Başkanlığı görevini yürüten Süleyman Erte’den görevi teslim alan Ergun, Erte’ye çiçek sunumu yerine Çanakkale yangınlarında yitirilen ormanları hatırlatmak adına fidan bağışı yaptıklarını aktardı. CHP Merkez İlçe devir teslim törenine; CHP Parti Meclisi Üyesi Muharrem Erkek, Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Serdar Soydan, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, CHP İl Başkanı Doğan Ateş, CHP İl ve Merkez İlçeYönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Erte, “CHP’nin Türkiye iktidarını görmek yeni yönetime nasip olsun”

Görevi Ergun’a teslim eden önceki dönem Merkez İlçe Başkanı Erte, “CHP’nin Çanakkale’deki bayrağını en üst seviyelere taşımayı başardık. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de yüzde 70 oy oranını yakalayarak, Çanakkale’de üzerimize düşen görevi yaptık. Çanakkale’de başarımız açıksa da Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarılı olamadık. Her dönemin sonu olduğu gibi bizde görevimizin devir teslimini gerçekleştireceğiz. Bu andan itibaren bizim yerimize görevi devralacak olan Can Başkanımıza başarılar iliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’deki iktidarını görmek inşallah onlara nasip olur. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Ergun, “Yönetimimiz ve partililerimizle daha çok çalışacağız”

Mazbatasını alan Ergun, “38. Olağan Merkez İlçe Kongremizi gerçekleştirdik. Delegelerimizin teveccühüyle Merkez İlçe Başkanı olduk. Bu bir bayrak yarışı. Bu bayrağı aldık. Daha ileri daha yukarı taşımak için, yönetimimiz ve partililerimizle birlikte daha çok çalışacağız. Geçmiş dönem yönetimimize ve Sayın ilçe başkanımız Süleyman Erte’ye partiye verdikleri katılarından dolayı teşekkür ederiz” diye belirtti.

Yangınlara dikkat çekildi, “Ormanlarımız birilerine peşkeş çekilmeyecek”

Yeni dönem CHP Merkez İlçe Başkanı Ergun, çiçek taktimi yerine Erte ve yönetim kurulu için fidan bağışında bulunduklarını belirtti. Çanakkale’de yaz aylarında korkutan orman yangınlarına dikkat çeken Ergun, “Bugün çiçek yerine daha anlamlı bir hediye taktim etmek istiyorum. Bildiğiniz gibi Çanakkale bu yaz yangınlardan çok çekti. Bizde arkadaşlarla; yeni yönetim olarak görevi devrenden yönetim ve ilçe başkanımız için fidan bağışında bulunduk” sözlerine yer verdi. Fidan bağışından memnuniyetini dile getiren Erte ise, “Yangın dolayısıyla zarar gören yerlerin tekrar yeşil olmasını diliyorum. Çanakkale’deki ormanlarımız birilerine peşkeş çekilmeyecek. Yeşil bir Çanakkale olması dileğiyle teşekkür ediyorum” dedi. (Damla Yeltekin)

Paylaş