havadurum

CHP’li Güneşhan “Emeklinin hakkını da birlikte alacağız”

Türkiye’nin dört bir yanından emekliler Büyük Emekli Mitinginde buluştu. Emekliler, “İnsanca bir yaşam istiyoruz” diye haykırdı.

863

Türkiye’nin dört bir yanından milyonlarca emekli, taleplerini dile getirmek için Büyük Emekli Mitinginde bir araya geldi. Düzenlenen mitinge, emek ve demokrasi güçleri, vatandaşlar, siyasi partiler katılım sağladı. 26 Mayıs tarihinde büyük emekli mitingine katılan CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan emeklilerin yanında olacaklarını vurguladı.

“Emeliler ‘İnsanca yaşam istiyoruz’ diye haykırdı”

Büyük Emekli Mitinginde, emeklilerin bir ağızdan haykırdığını dile getiren CHP’li Güneşhan “Onurlu yaşam ve hakça paylaşım için Genel Başkanımız Özgür Özel’in çağrısıyla, Türkiye’nin dört bir yanından Ankara Tandoğan Meydanına gelen on binlerce emeklimiz ve emekli adayı emekçilerimiz tek bir ses olup haykırdı; ‘İnsanca yaşam istiyoruz’ dedi.

“İktidar emeklilerin giderlerini nasıl ödeyeceğini sormuyor”

Enflasyona rağmen emekli maaşının 10 bin lira olmasının kabul edilemeyeceğini söyleyen Güneşhan “En düşük emekli aylığının asgari ücretin altında ve daha ötesi 10 bin lira olması kabul edilemez. Enflasyon almış başını gitmiş. Kemer sıkma ya da tasarruf olunca herkes emekçinin hakkına göz dikiyor. İktidar ‘bu kişiler kirasını nasıl ödeyecek? Su, elektrik, telefon, gıda fiyatları nasıl karşılanacak?’ diye sormuyor” sözlerine yer verdi.

“CHP emeklilerin yanında olacak”

Emek mücadelelerine devam edeceklerinin vurgusunu yapan Milletvekili Güneşhan “İşte tüm bunlara dur demek için emekçilerimizle alandaydık. Bir örnek verelim: Erdoğan iktidara geldiğinde en düşük emekli maaşı tam 1,5 asgari ücretti. O dönemde en düşük emekli maaşıyla 8 çeyrek altın alınabilirken, bugün 2.5 çeyrek altın alınabiliyor. İşte hesap bu kadar net. Ama Ankara Tandoğan’daki on binler de gösterdi ki emekli hakkını ararken CHP hep yanında olacak, emeklinin hakkını da birlikte alacağız” ifadelerini kullandı.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş