havadurum

CHP’li Güneşhan “19 Mayıs özgürlük tutkusunu simgeler”

CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

537

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan mesaj yayınladı. 19 Mayıs’ın sadece bir bayram olmadığını söyleyen Güneşhan “Bir milletin yeniden doğduğu, bağımsızlık ateşinin yeniden yakıldığı gündür. Atatürk, Samsun’a çıkışıyla bu ateşi Anadolu’nun her köşesine ulaştırmış, Türk gençliğinin cesaretini ve azmini yeniden harekete geçirmiştir. Bu bağımsızlık mücadelesinde gençlerimiz cephelerde canları pahasına mücadele etmiş, vatan sevgisini ve kahramanlığı en üst seviyede göstermişlerdir” ifadelerini kullandı.

“Gençler bu ülkenin en büyük zenginliği ve geleceğin en önemli teminatıdır”

Konuşmasında Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi'ne yer veren Milletvekili Güneşhan “19 Mayıs, milletimizin kararlılığını, bağımsızlık aşkını ve özgürlük tutkusunu simgeler. Atatürk, Cumhuriyet’in teminatı olarak gençleri görmüştür. ‘Ey Türk gençliği!’ diyerek başlayan hitabesi, gençlere verilen en büyük öğüttür. Gençler bu ülkenin en büyük zenginliği ve geleceğin en önemli teminatıdır” sözlerine yer verdi.

“Gençlerimiz, bugün de aynı kararlılık ve heyecanla ülkemizi daha ileriye taşımak için çalışmaktadır”

Atatürk’ün izinde yürümenin, Türkiye’yi daha parlak yarınlara taşıyacağının altını çizen Güneşhan “Gençlerimiz, bugün de aynı kararlılık ve heyecanla ülkemizi daha ileriye taşımak için çalışmaktadır. Eğitimde, bilimde, sanatta, sporda ve hayatın her alanında başarılı olmaya, ülkemizi dünyada en iyi şekilde temsil etmeye devam etmektedir. 19 Mayıs ruhu, sadece gençlerimizin değil, tüm milletimizin kalbinde yaşamaktadır. Bu ruh, birlik ve beraberliğimizin, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün en güçlü göstergesidir. Atatürk’ün izinde, onun idealleri doğrultusunda yürümek, ülkemizi daha parlak yarınlara taşımak hepimizin en büyük sorumluluklarındandır. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun” dedi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş