havadurum

CHP'li Erkek: “Çanakkale’de çok güzel bir AKM olacak”

Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek, Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nin yıkılarak, kültür merkezi yapılacağını duyurdu.

1386

Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek; seçim çalışmaları kapsamında, projelerini duyurmaya devam ediyor.

Erkek, Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nin yıkılarak yerine bir kültür merkezi inşa edilmesinin projeler arasında yer aldığını duyurdu. Yeni kültür merkezi; öğrenciler için okuma salonları, sergi alanları, kütüphane ve dinlenme alanları içerecek şekilde tasarlanacak. Ayrıca, bu merkezin adı Atatürk Kültür Merkezi olarak değiştirilecek ve içeride çok amaçlı bir salon da Türkan Saylan Salonu olarak adlandırılacak.

“Harika bir kültür merkezi inşa edeceğiz”

Çanakkale’nin Merkez ilçesinde kordon boyu üzerinde bulunan Türkan Saylan Sosyal Tesislerinin önünde açıklamada bulunan Erkek, “Çanakkale için çok özel bir mekan, müstesna bir noktadayız. Bu bina önümüzdeki dönem ivedilikle yıkılacak, yeni bir kültür merkezimiz olacak. İçerisinde öğrencilerimiz için okuma salonları, sergi salonları, kütüphanesiyle, dinlenme alanlarıyla, Çanakkale’ye yakışan harika bir kültür merkezi inşa edeceğiz.” dedi.

“Çanakkale’de çok güzel bir AKM olacak”

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ziyaretlerinde konuya ilişkin bilgi ve fikir paylaşımında bulunduklarını kaydeden Erkek, “Onların da isteğiyle yeni kültür merkezimizin adı da değişecek, Atatürk Kültür Merkezi olacak. Çanakkale’de çok güzel bir AKM olacak, Türkan Saylan’ın adı da yaşayacak. İçeride çok amaçlı salona Türkan Saylan Salonu adını vereceğiz. Çünkü Çanakkale, kültür, tarih, turizm, üniversite kenti olmalı. Öğrenci, kadın, çocuk dostu bir kent için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş