havadurum

CHP’li Erdal Gezen; “Ön seçim adayın gücüne güç katar”

CHP’li Belediye Başkan aday adayı Erdal Gezen, Gazetemize yaptığı ziyarette, adaylık sürecine ve projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Parti içi demokrasinin en net göstergesinin sandık olduğunu dile getiren Gezen, “Önseçim adayın gücüne güç katar” dedi.

1304

2019 yılından bu yana Çanakkale Belediye Meclisi Grup Başkanvekili olarak görev yapan ve 28 Ekim tarihinde Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıklayan CHP’li Erdal Gezen, Gazetemiz Çanakkale OLAY’ı ziyaret etti. Gazetemiz Sahibi Mehmet Özkurnaz ve OLAY Haber Merkezi ile bir araya gelen Gezen, aday adaylığına ilişkin görüş ve düşüncelerini paylaşırken, Haber Merkezimizin sorularını da yanıtladı. “Olay Gazetesi’nde ve sizlerle birlikte bulunmaktan çok mutluyum” diyen Gezen, “Gazetemiz uzun yıllardır Çanakkale yerel medyasında yer alan ve çok sevdiğimiz, değerli arkadaşlarımızı içerisinde barındıran ve doğru, güvenilir haberlerle bizleri aydınlatan bir gazete, o yüzden burada olmaktan ve sizinle düşüncelerimi paylaşmaktan gerçekten çok mutluyum” ifadelerine yer verdi.

“Amacımız; Çanakkale’deki sosyal demokrat iktidarı daha ileriye taşımak”

2005 yılından itibaren Cumhuriyet Halk Partisi ailesinin içerisinde olduğunu söyleyen CHP’li Belediye Başkan Aday Adayı Erdal Gezen, “CHP’nin üyesi olmaktan her zaman mutluluk ve gurur duydum. Örgütümüzün bize vermiş olduğu görevleri en iyi şekilde yapma çabası içerisinde olduk, seçimlerde görev aldık, alanlarda çalıştık, gerektiğinde köy köy, mahalle mahalle, kahve kahve dolaştık. Adayımızın, adaylarımızın yanında yer aldık ve partimizin kazanımlarına destek olmaya çalıştık. Bu süreçlerde gerçekten siyaset anlamında oldukça deneyim ve tecrübe sahibi olduk, en son 2019 yerel seçimlerinde, örgütüm, partim, Çanakkale Belediye Meclis Üyeliği adaylığı konusunda bana görev verdi ve yerel seçimler sonucunda da Çanakkale Belediye Meclis Üyesi olarak seçildik, başkanımız ve belediye meclisi üyelerimiz ile birlikte. O günden bu güne Çanakkale Belediye’sinde görev aldım ve kısa bir süre öncesine kadar 4 buçuk yıl Çanakkale Belediyesi CHP Grup Başkanvekilliği görevini yerine getirmeye çalıştım, başarılı olduğumu düşünüyorum. Yerel ve genel siyaset konusunda başkanımız ve örgütümüze yardımcı olmaya çalıştım. Süreç içerisinde özellikle son üç yılda, ben ve partili arkadaşlarım, Çanakkale Belediyesi’nin yasama organı olan meclisteki görevlerimiz haricinde, Çanakkale’de 48 yıldır devam eden sosyal demokrat, halkçı yönetim bayrağını ileriye taşıma noktasında da ortak ekip oluşturduk. Amacımız; parti üyesi olan ve önümüzdeki süreçte de aday adaylığını açıklayacak olan arkadaşlarımızla bir iktidar ya da başkanlık yarışı değildir. Sonuçta bu sorumluluk içerisinde o düşünce ve bilinçle bu taşın elimizi koymak, ortak sorumluluğu almak, dediğimiz gibi sosyal demokrat belediyecilik anlayışının iktidar bayrağını, bir tık daha ileri ve daha iyisini yapmak, ortak kararlar, katılımla, o bilinçle daha ileri götürme mücadelesinde biz de varız dedik” dedi.

“Soruların farkındayız, neler yapacağımızı biliyoruz”

Çanakkale Belediye Başkanlığı aday adaylığı konusunda ise kendisinin ve birlikte çalıştığı ekibinin istekli ve kararlı olduğunu dile getiren Gezen, bu süreç içerisinde, CHP üyeleri ile de temas kurduklarını söyledi. Gezen, “Çanakkale’nin sorunları konusunda, burada yaşayan bir kentli olarak, 57 yıldır Çanakkale’deyim, burada doğduk, işimiz, büromuz burada. Bu süreç içerisinde kentin emeklisinden, işçisine, esnafından, sokakta yürüyen ev hanımlarımıza kadar herkesle bir temasımız merhabamız oldu, onların kent ve siyasetle ilgili sorunlarını öğrendik, onların sesi olmaya çalıştık. Ama bunları öğrenirken, belediye meclis boyutuna da taşırken, belediyemizin idari kadroları için özellikle grup başkanvekili olarak komisyonlarda, orada olan arkadaşlarımızın bize aktardığı bilgiler, bürokrat arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalar, bu sorunları giderme boyutundaki çalışmalar hakkında büyük bir deneyim ve bilgi sahibi olduk. Kendimizi bu sürece hazırladık, kısacası Erdal Gezen olarak, belediye başkanı aday adayı olarak kentin eksikliklerini, halkımızın taleplerini, sorun olarak dile getirdikleri hususları çok iyi dinledik, biliyoruz ve yaşıyoruz. Bir kentli olarak bu sürecin içerisindeyiz ama belediyemiz anlamında da neler yapabileceğimizi, bütçemizi, bu sorunların giderilmesi noktasındaki stratejik planları, hedeflediğimiz bütçeleri, bu süreçlere katkı sağlayacak her şeyi tanır hale geldik ve çözümlerimizi ürettik. Şu anda Çanakkale’nin eksiklik olarak tanımlanan, vatandaşımızın da sorun olarak gördüğü hususlar konusunda gerçekten bilgi sahibiyiz, neler yapabileceğimizi biliyoruz. Bu konuyla ilgili olarak kendimizi üç yıllık bir süreçte hazırlayarak geldik, bu görev bize verilirse, hazırlamış olduğumuz projeler, eksiklikleri gidermeye yönelik olarak neler yapılabileceği, eylem planlarımızın hepsi hazır. Hep birlikte kentin ortak paydaşları, öncelikle vatandaşlarımız, sendikalar, sivil toplum örgütleri, Kent Konseyi, odalar gibi herkesin paydaş olarak katıldığı, ortak bir akılla çözme içerisinde olacağımızı ve başarılı olacağımızı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Aday nasıl belirlenmeli?

CHP’de en çok üzerinde durulan, belirsizliğini koruyan konulardan biri de aday belirleme yöntemi. Aday adayı olarak Gezen’e, aday belirleme yöntemine ilişkin görüş ve düşüncelerini de sorduk. Gezen, parti içi demokrasinin en net göstergesinin, tüm üyelerinin ortak iradesinin yansıdığı sandık olarak tanımladıklarını söyledi. Gezen, “Tabii tüzüğümüzün ilgili maddesinin getirdiği aday belirleme şartları var, genel merkezimiz, parti meclisinin alacağı kararla birlikte bunlardan herhangi birini seçer, Merkez Yürütme Kurulumuz ve Genel Başkanımızın değerlendirmesinin ardından örgütlere gönderecekler. Şu var; tüm üyenin katılımı ile sandıktan çıkacak irade, tüm aday adaylarının üzülmesine tanıklık ettirmeyecektir. Çünkü orada üyenin ortak iradesi herkes için bir hedeftir, bir sonuçtur ve üyenin belirleyeceği adayın etrafında da diğer aday adaylarının bir araya gelerek, özellikle yerel seçim boyutunda Çanakkale’deki sosyal demokrat iktidarın kazanımında hepimiz bir arada olacağız. Bunu başından beri söylüyorum, kent halkının bizi tanıması ve bizim de kent halkını tanımamız, sorunları tanımlamamız ve çözüm noktalarına ulaşmamız, partimizin, parti üyemizin ve örgütümüzün de her zaman yanında olarak onların çalışmalarına katılarak, üyelerimizi tanıyarak ve üyelerimizin de bizi tanıyarak yol almamız gerektiğini düşünüyorum. Bu ortak karar ve bilinçle yol aldık ve bunun da yansıması bizim için sadece sandıktır. Genel merkezimizin vereceği karar, bizim saygı duyacağımız ve örgütlerimizde uygulanacak olan bir karar ama adayın gücüne güç katacak olan yöntem olarak üye bazında ön seçimi tercih ederiz. Ama mevcut şartlarda sürenin yetmezliği noktası da dikkate alınacak olursa, “temayül” tanımlaması altında yer alan tüm adayların üye bazında sandıkta yarışması bizim için son derece demokratiktir, katılımcıdır, örgüte bir sinerji, canlılık getirir. Adayları mutlu eder ve daha çok çalışmasını sağlar. Bu süreç de yerel seçimlerde bizim kazanımımız olan Çanakkale Belediyesi iktidarında bizim adayımızın, CHP’nin adayının orada olmasını sağlar. Bu konuda çok umutluyum, genel merkezimizin ciddi bir şekilde değerlendirme yapacağına inanıyorum” dedi.

Projeleri neler, aday olur ve seçilirse neler yapacak?

Gezen, aday adaylığı, adaylık ve seçilmesi halinde yapacağı çalışmalarla ilgili ana başlıklar halinde değerlendirmelerde bulundu. Kendisinin ve ekibinin projelerini iki aşamada ele aldıklarını söyledi. Gezen, “Öncelikle Çanakkale Belediyesi’nin bugüne kadar başlattığı ama tamamlama konusunda eksik kaldığı ya da zamanının yetmediği o projeleri tamamlayacağız. Zaten belediyenin içerisinde olduğumuz için biliyoruz, tamamlama konusunda bir sorun olmayacağına inanıyoruz ama ayrıca halkımızın eksik ya da sorun olarak dile getirdiği konularda da, başkanlık görevinin bize verilmesi halinde hızlı reaksiyonla o sorunların çözülmesi noktasında çalışacağız. Bunların başında da her yerde sorulduğu gibi ya da dile getirildiği gibi, sadece bana değil sayın başkanımıza da, diğer aday adayı arkadaşlarımıza da dile getirildiğini düşünüyorum; ulaşım, kent temizliği ve çöpünün toplanması, otopark gibi sorunların giderilmesi gerekiyor. Zaten eldeki mevcut olan deneyimli kadrolar bizlerin önderliğinde, bu sürece ilişkin çözüm boyutunda getireceğimiz projeler, önerilerle en azından Çanakkale’deki ulaşım, araç sayımızın çoğaltılması ile hızlı ve kısa sürede, akıllı duraklarımızla, sefer sıklığının oluşturularak, rahat araçlarla giderileceğine inanıyorum. Zaten bunun olmaması için hiçbir neden yok. Çanakkale Belediyesi’nin maddi gücü, özel halk otobüsleri kendi sorumlulukları dahilinde sisteme yapacakları takviye, gerek sürücü ya da araç boyutunda yapacakları takviyeleri de sağlayarak, çok kısa bir sürede Çanakkale halkı konforlu bir ulaşıma sahip olacak. Süreç içerisinde projelendirme ve halkımızın beklentilerine dair tramvay ve hafif raylı sisteme dair çalışmalarımız oluyor ama kısa vadede, tekerlekli araç sayımızın hızla arttırılarak, bunun için elektrikli araçlarımızı da dahil ederek sisteme, yolcu taşıma potansiyeli yüksek araçları entegre ederek çok rahat bir şekilde, konforlu ulaşımı sağlayacak yapıyı oluşturacağız ve bunun olmaması için hiçbir neden yok, halkımız inançlı olsun ve bizim yapabileceğimizden emin olsun. Çöp konusu zaten çözülemeyecek bir konu değil, proje ortaklarımız var, personel ve ekipman boyutundaki katkıyla, proje ortağımızın çöpü toplama konusundaki üzerine düşen yükümlülükleri eksiksiz yerine getirerek çözüleceğine inanıyoruz” dedi.

“Kent içi trafik anayasası yapacağız”

Otopark konusunda ise projelerinin hazır olduğunu söyleyen Gezen, mevcut Çanakkale Belediyesi’nin devam eden çalışmaları olduğunu da hatırlattı. Halkın toplu taşımaya yönelmesi halinde, otopark sorununun da kısmen azalacağını ama yeni yapılacak çok katlı ve belli yerlerde zemin, toprak altı yapılacak çalışmalar ile sorunun çözümü noktasında katkı sağlayacaklarını söyleyen Gezen, ulaşım master planı yapacaklarını dile getirdi. Gezen, “Kesinlikle ulaşım anayasasının, bir master planının yapılması lazım. En başta toplu taşıma; hafif raylı sistem, tramvay da dahil olmak üzere bisiklet yolları, akıllı kavşaklara kadar, tek yönlü hatlar, cep otoparklarıyla bunların hepsini Çanakkale Belediyesi’nin ve kentin diğer paydaşlarının görüşleri alınarak bir şekilde çözüleceğine yürekten inanıyorum, mevcut belediye kadroları da bu konuya hazırlanıyor” dedi.

“Planlı ve programlı yapılanma”

Gezen son olarak açıklamasında; “CHP üyeleri, Cumhuriyetimizin 2’inci yüzyılında 48 yıldır devam eden sosyal demokrat belediyeciliğin, güler yüzlü belediyeciliğinin örneğini oluşturan Çanakkale Belediyesi’nde, CHP’nin iktidar olacağına emin olsunlar. Eğer biz orada olursak, bu değişimin yansımalarını, halkımıza güven vererek, çalışma konusunda oluşturacağımız planlı ve programlı yapılanma, belediyemizin tüm dinamikleri ile birlikte kent halkımıza hizmet etmek inancını oluşturarak, kentimizin mevcut ve olası sorunlarını gidermek, gelir getirici projeleri ile gelişmesini sağlayacağımıza ve bu konuda da kent halkımıza da 7/24 çalışacağımızı ve çalışma arkadaşlarımızın, bu inançla bizimle birlikte yol aldığını, Çanakkale Belediyesi’nin önümüzdeki süreçte bu anlayışla bizim yanımızda olacağına ve kent halkımıza hizmet edeceğimize inansınlar. Değişimse, Çanakkale’de kent olarak, yerel yönetimde de bu değişimin yansımalarını çok kısa süre içerisinde hissedecek, hissettireceğiz, bize güvensinler ve ön seçimde de bizim yanımızda yer alsınlar, onların desteklerini istiyorum” şeklinde konuştu.

(Seçkin Sağlam/Dilan Kaynak)

Paylaş