havadurum

CHP İl'den Naim Makas'a açıklaması

953
AKP İl Başkanı Naim Makas`ın yaptığı açıklamada 24 Mart 2022 tarihinde Merkez Cevatpaşa mahallesinde 509 konutluk TOKİ projesinin ihalesinin yapılacağını açıklaması üzerine CHP İl Başkanlığı tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada; "Öncelikle Sayın Makas; halkın duygularıyla oynamayın. Bu kadarına da pes diyoruz artık. 24 Mart da ihalesi yapılacak olan TOKİ Projesinin 509 üyesinin belirlendiği tarihten bu yana yaklaşık 2 yıl geçmiştir" denildi. 
 
Makas`a sorular yöneltilen açıklamada; "Açıklama da kamuoyuna sanki yeni bir proje ve yeni üye kaydı yapılacakmış gibi üstü kapalı bir mesaj verilmektedir. Oysaki projenin katılımcıları yani ortakları belirlenmiştir. Bu nedenle konuta henüz ihtiyacı olan yurttaşlarımızın duyguları ile alay etmenizi kabul etmiyoruz. Yoksa böyle bir proje yeni başlıyor da Çanakkale kamuoyunun bilgisi mi yok!" Sayın Makas halkın duyguları ile oynayacağınıza bazı sorulara cevap vermeniz kamuoyunun vicdanını rahatlatacaktır. 24 Mart ta ihalesi yapılacak TOKİ Projesinin teknik sorumluları arasında ( Mimar-Mühendis ) Yakınlarınız bulunuyor mu? Yine adı geçen proje de çekilen kuralarda anneniz, babanız veya 1. Derece yakın akrabanıza üyelik hakkı çıkmış mıdır? Kamuoyu bu soruların cevabını beklemektedir" denildi. 
 
Açıklamada son olarak; "Ayrıca Sayın Makas`a soruyoruz. Gün aşırı benzin ve mazota yapılan zamlarla ilgili bir açıklamanız olacak mı? Elektrik, doğalgaz ve halkın yaşamsal şartlarını etkileyen gıda maddelerine yapılan aşırı zamlarla ilgili bir görüşünüz var mı, varsa bu güne kadara Çanakkale halkı neden duymadı? Yoksa bu zamlar sizi ve ailenizi etkilemiyor mu? Bir gece de Milyar dolarların el değiştirmesi ve belirli bir azınlığın haksız kazanç elde etmesi nedeniyle ilgili olarak muhalefetin vermiş olduğu araştırma önergesinin TBMM de AKP ve MHP`nin oyları ile ret edilmesi sizleri rahatsız etmedi mi? Çanakkale Kamuoyu bu konuda sizlerden açıklama beklemektedir. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı olarak Sayın Makas`a önerimiz, halkın duygularıyla alay etmeyi bırakın halkın gerçeklerine geri dönün diyoruz" ifadeleri kullanıldı.
(Haber Merkezi)
Paylaş