havadurum

CHP’de krize neden olan ankete tepkiler büyüyor! Gezen ve Öngen’den açıklama gecikmedi!

31 Mart Yerel Seçimleri nedeniyle kentte siyasi hareketlilik devam ediyor. Belediye Başkanlığı anketi kentte tartışmaları alevlendirdi. CHP Çanakkale Belediye Başkan Aday Adaylarından Erdal Gezen ve Mehmet Öngen isimlerinin yer almadığı anket sonrası, iki isimden de açıklama gecikmedi.

1427

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine sayılı günler kala kent siyasetindeki tartışmalar da yükseliyor. Geçtiğimiz günlerde başlayan bir anket çalışması tartışmaların göbeğine oturdu. AKSOY Araştırma Şirketi tarafından yapıldığı öğrenilen anket çalışmasında sorulan sorular kafa karıştırdı. Ankette yalnızca CHP Çanakkale Belediye Başkan Aday Adaylarından İrfan Mutluay ve Muharrem Erkek’in isimleri yer aldı. Söz konusu ankette yeniden aday olmayacağını açıklayan Ülgür Gökhan’ın adaylığına dair sorular yer alırken; diğer aday adayları olan Erdal Gezen ve Mehmet Öngen’in isimlerinin geçmemesi tartışmalara neden oldu. Konuya ilişkin ilk açıklama Belediye Başkan Aday Adayı İrfan Mutluay’dan geldi. Mutluay’ın hemen ardından Öngen ve Gezen de açıklamada bulunarak, ankete tepki gösterdi.

“Bırakın, değerli kamuoyumuz özgürce Kentlerinin Başkan adayını belirlesinler”

CHP Çanakkale Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Öngen, “İki gündür şehrimizde -sözde- bir anket yapılıyor. Vatandaşa iki Belediye Başkan Aday Adayından yalnızca Muharrem Erkek ile İrfan Mutluay'ın isimleri soruluyor. Benim ve diğer aday adayı Erdal Gezen'in isimleri sorulmayarak bizler ‘yok’ sayılıyoruz. Bu, siyasi etik kurallarına aykırı bir davranış olup, sonuçta Partimize zarar veriyor. Cumhuriyet Halk Partimize güveni zedeliyor. Yapmayın. Bu tür yanlış yollara sapmayın. Bırakın, değerli kamuoyumuz ve kıymetli üyelerimiz, özgürce Kentlerinin Başkan adayını belirlesinler” dedi.

“Ankette ismimize yer verilmemesi sosyal demokrat ve ilkeli siyaset anlayışıma ters düşmektedir”

CHP Çanakkale Belediye Başkan Aday Adayı Erdal Gezen ise, “Değerli Çanakkaleliler, bildiğiniz üzere 2024 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Merkez Belediye Başkan Aday Adayı olarak şahsım ile birlikte üç değerli partili arkadaşımız da aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirmiştir. Son iki gün içinde kentimizde bir kamuoyu araştırma şirketi tarafından anket çalışması yapılmaya başlanmıştır. Partimiz Genel Merkezi tarafından yaptırılmadığına inandığım çalışmada, aramalar yapılarak “Belediye başkanı kim olmalıdır?” sorusu sorulmaktadır. Sadece Sayın Muharrem Erkek ve Sayın İrfan Mutluay’ın isimleri verilerek cevap istenmekte, yarışın bu iki aday arasında olduğu algısı yaratılmaya çalışılmaktadır. Diğer aday adayı Sayın Mehmet Öngen’e ve şahsıma ankette yer verilmeyerek yok sayıldığımızı, isimlerimizin kamuoyuna sunulmadığını öğrenmiş bulunmaktayım. Bu durum anketin amacının halkımızın, parti üyelerimizin tüm aday adayları hakkındaki gerçek iradesini ölçmek olmadığını göstermektedir. Ankette ismimize yer verilmemesi sosyal demokrat ve ilkeli siyaset anlayışıma ters düşmektedir. Bugün Sayın İrfan Mutluay ve Sayın Mehmet Öngen demokrasi anlayışımızla bağdaşmayan bu çalışmayı uygun görmediklerini açıklamışlardır. Antidemokratik olduğuna inandığım anketin kent halkının ve parti üyelerimizin demokratik tercih haklarını yansıtmayacağını tüm Çanakkale halkı ile paylaşmak isterim” ifadelerine yer verdi. (Damla Yeltekin)

Paylaş