havadurum

CHP'de anket krizi! Yerel seçim anketini kim yaptırdı?

Çanakkale’de CHP’nin aday belirsizliği anketlere yansıdı. AKSOY Araştırma’nın sorularında aday adaylarından Erdal Gezen ve Mehmet Öngen yok, aday olmayacağını açıklayan Ülgür Gökhan var. Söz konusu ankete aday adaylarından Mutluay tepki gösterdi.

1781

31 Mart Yerel Seçimlere kısa bir süre kala Çanakkale’de siyasi arena da hız kazandı. Çanakkale siyasetini bir sonraki adımını ise CHP belirleyecek. Çanakkale Merkez İlçede 4 adayı olan CHP’de kimin aday olacağı ve ön seçim tartışmaları sürerken; dün kent geneline gelen telefonlar da tartışmaları alevlendirdi. AKSOY Araştırma şirketi tarafından Çanakkale’nin yerel seçimleri için sorulan anket sorularında CHP Belediye Başkan aday adaylarından Erdal Gezen ve Mehmet Öngen’in isimlerinin geçmemesi dikkat çekti. Öte yandan mevcut Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın aday olmayacağını açıklamasına rağmen anket sorularında; Gökhan'ın “yeniden aday olması” gibi soruların yer alması da dikkat çekici bir başka unsur oldu.

AKSOY Araştırma şirketi anket sorularının bazıları

  • Gökhan’ın adaylığını açıklaması halinde karşısında kim aday olursa oy verirsiniz?
  • Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan değişmeli mi?
  • Gökhan aday olursa seçilir mi?
  • CHP kimi aday göstermeli?
  • Gökhan’ı nasıl buluyorsunuz?
  • CHP Çanakkale Belediye Başkanı Aday Adayı Muharrem Erkek’i ne kadar tanıyorsunuz?
  • CHP Çanakkale Belediye Başkanı Aday Adayı İrfan Mutluay’ı ne kadar tanıyorsunuz?
  • Çanakkale’nin acil çözülmesi gereken sorunları neler?

“2 adayımız anket seçenekleri arasında yer almamaktadır”

31 Mart Yerel Seçimleri için Çanakkale Belediye Başkanlığı Adaylık anket çalışmasının ardından CHP Çanakkale Belediye Başkan Aday Adayı İrfan Mutluay sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Mutluay, “Bilindiği üzere 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Yerel Yönetimler Seçimlerinde Çanakkale İl Belediye Başkan Aday Adaylığı için Cumhuriyet Halk Partisinden Merkez İlçe Başkanlığı’mıza benimle birlikte 4 aday adayının başvurusu yapılmıştır. Dün itibariyle, AKSOY araştırma şirketi tarafından, Genel Merkezimizce yaptırılmadığını düşündüğüm bir anket çalışmasının başlatıldığı, ‘CHP’nin İl Belediye Başkanı kim olmalı?’ sorusunun aranan kişilere yöneltildiği ve şahsımla birlikte partimizden bir başka aday adayının seçenek olarak sunulduğu, diğer 2 aday adayı partilimizin ise ankette seçenekler arasında yer almadığı görülmektedir” ifadelerine yer verdi.

“Demokrasi anlayışımızla uyuşmamaktadır”

Mutluay anket sorularının gerçekçi bir araştırmadan uzak olduğunu ifade ederek, “Her ne kadar anket çalışmasında adım yer almış olsa da, birlikte yarıştığımız diğer 2 aday adayı partilimizin sorulan sorularda seçenekler arasında yer almamış olması, öncelikle demokrasi anlayışımla örtüşmediği gibi, CHP’li 2 aday adayına, CHP üyelerine ve 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde İl Belediye Başkanlığı için oy kullanacak seçmenlerin tercihlerine ve iradelerine saygısızlık olduğunu düşünmekteyim. Ayrıca yapılan ankette bir sonraki dönemde aday olmayacağını açıklayan İl Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan’a yönelik sorulara yer verilmesi ise anketin gerçekçi bir araştırmadan uzak, yönlendirici bir amaç taşıdığı algısını oluşturmaktadır” sözlerine yer verdi.(Damla Yeltekin)

Paylaş