havadurum

CHP Çanakkale Merkez İlçe Danışma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığı, Danışma Kurulu Toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda, 31 Mart Yerel Seçimleri değerlendirilirken, gelecek dönemler için öneriler tartışıldı.

1553

CHP Çanakkale Merkez İlçe Danışma Kurulu, düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda 31 Mart Yerel Seçimleri süreci ve gelecek dönemler için öneriler tartışıldı. Çanakkale Belediyesi Nikah Salonu’nda yapılan toplantıda; Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının, ebediyete göç etmiş eski genel başkanların, 11 yıl önce Gezi Parkı’nda ve geçtiğimiz yıl deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşları anmak için saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Partinin önemli isimleri katılım sağladı

Toplantıya CHP Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, CHP İl Başkanı Levent Gürbüz, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun ile partililer katıldı.

“Partimiz bu seçimlerde büyük başarı elde etti”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, “Bugün burada, partimizin geleceği için önemli bir değerlendirme yapmak üzere toplandık. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Öncelikle, yönetimim adına 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde partimizin başarısı için en ufak bile olsa gayret göstermiş olan tüm üyelerimize en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Partimiz, bu seçimlerde Çanakkale’de ve ülkemizin dört bir yanında büyük bir başarı elde etti ve bu başarıların her birinde sizlerin emeği var” dedi.

Yerel seçim sonuçları ele alındı

Geçtiğimiz yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Ergun, “Çanakkale Merkez ilçede, hem Çanakkale Belediye Başkanlığı’nı hem de Kepez Belediye Başkanlığı’nı kazandık. Çanakkale Belediye Meclisinde 31 sandalyenin 18'ini, Kepez Belediye Meclisinde 15 sandalyenin 10’unu, il genel meclisinde ise 6 sandalyenin 4'ünü kazandık. Bildiğiniz üzere, 14 Mayıs 2023 milletvekilliği seçimlerinde Merkezdeki oy oranımız Altılı Masanın İyi Parti dışındaki bileşenlerinin desteğiyle yüzde 42 idi. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi kendi öz gücüyle seçimlere girmiş ve Merkezde il genel meclisinde yüzde 43’lük bir oy oranına sahip olmuştur. Bu, partimizin halk nezdinde sahip olduğu güveni ve sevgiyi göstermektedir. Ancak bunu yeterli görmüyor, daha çok insana dokunmak ve partimizi genel iktidara daha güçlü bir şekilde taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bu bağlamda sahada sıkmadık el, çalmadık kapı bırakmayan belediye başkanlarımıza, belediye ve il genel meclis üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca verdikleri önemli mücadele ve emek için yönetim kuruluma, il başkanımız ve yönetimine, milletvekillerimize, kadın ve gençlik kollarımıza ve partimizin emektarlarına teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi

“Partimiz, yıllar sonra yeniden Türkiye genelinde birinci parti oldu”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel seçimlerden başarıyla çıktığını dile getiren Ergun, “Yerelden hareketle genelde de partimiz 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde yüzde 37,81’lik oy oranıyla tarihi bir başarı elde etmiştir. Birçok büyükşehirde ve ilde belediye başkanlıklarını kazanarak halkımızın bize olan güvenini gösterdik. Partimiz, yıllar sonra yeniden Türkiye genelinde birinci parti oldu. Evet, yıllar sonra! Bu başarı, partimizin güçlü bir iktidar alternatifi olduğunu ve halkın değişim arzusunu net bir şekilde ortaya koymaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak 4-5 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirdiğimiz olağan kurultayda, partimizin genel başkanlık görevine Sayın Özgür Özel seçildi. Genel başkanımız Özgür Özel’in liderliğinde, ‘Değişimin Yüzyılı, Yüzyılın Değişimi” sloganıyla yola çıktık. Bu değişim rüzgârı, partimize yeni bir dinamizm kazandırdı ve hep birlikte geçmişten aldığımız mirasla yeni yüzyıla diyerek daha güçlü bir Cumhuriyet Halk Partisi inşa etmeye başladık. Sokrates ‘in bir sözünü hatırlatmak isterim. ‘Değişimin sırrı, tüm enerjinizi eskiyle savaşmaya değil, yeniyi inşa etmeye odaklanmaktır’” sözlerini kullandı.

“Danışma kurulu toplantılarını olabildiğince sıklaştırmak istiyoruz”

Danışma Kurullarının, partinin geleceğini sağlamak için daha çok sağlamlaştıracaklarını aktaran Başkan Ergun “Özellikle gençler ve kadınların siyasette daha aktif rol alması için attığımız adımlar, partimizin toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koymuştur. Gençlikten bahsetmişken, 11 yıl önce Gezi Direnişi’nde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı saygıyla anıyorum. Gezi Direnişi, bu ülkenin özgürlük ve demokrasi yolundaki en önemli dönüm noktalarından biridir. O günlerde, parklarda, meydanlarda toplanan milyonlarca insan, daha güzel bir gelecek, daha adil bir toplum için seslerini yükseltti. Ayrıca, Gezi tutsaklarının da bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarını diliyorum. Onlar, sadece özgür bir Türkiye özlemiyle seslerini yükselttiler. Bu haksızlıklar karşısında susmamız, kabullenmemiz mümkün değildir. Bizler, onların sesini duyurmak ve adaletin sağlanması için mücadelemizi sürdürmeye devam etmek zorundayız. İşte bu mücadele; artık enerjimizi parti içi çekişmelerden ziyade, genel iktidara karşı üreteceğimiz siyasetle sürdürülebilir. Bu nedenle, Danışma kurulu toplantılarını olabildiğince sıklaştırmak istiyoruz. Çünkü danışma kurullarını sadece siyasi iç çekişmelerin cılız döngüsünden çıkarıp, partimizi 2028’de ya da daha erken bir zamanda iktidara giden yola katkı veren ve siyaset üreten bir yapıya kavuşturmamız gerekiyor. Örneğin şimdiden İl Başkanlığımızın koordinasyonunda önümüzdeki tüzük kurultayı öncesinde de danışma kurullarının toplanmasını öngörüyoruz” şeklinde konuştu.

“Gün, Cumhuriyet Halk Partisi’nin günü”

Son olarak verdikleri destekler için partililere teşekkür eden Ergun, “Çanakkale’de elde ettiğimiz başarı, partimizin doğru yolda olduğunu göstermektedir. Sizlerin desteği ve özverisi sayesinde bu başarıları elde ettik. Hepinize teşekkür ediyorum ve bundan sonraki süreçte de birlikte çalışarak daha büyük başarılar elde edeceğimize inanıyorum. Bu başarı, sadece bugünün değil, geleceğin Türkiye’sini inşa eden büyük bir hareketin ürünüdür. Bu yolda hepimize büyük görevler düşüyor. Değişmez Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk partimizi bir konuşmasında tanımlarken şöyle diyor; ‘Halk Partisi, memleket ve millet her türlü dayanaktan mahrum bırakılarak felakete atıldığı uğursuz zamanda, bütün milleti kadrosu içine alarak kuvvet ve kudret yapan, harici düşmanları kovan, dahili düşmanları imha eden, halka hürriyet ve hakimiyet temin eden mukaddes bir cemiyettir. Halk Partisi, hiçbir safsataya iltifat etmeyerek Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran devrimci bir ruhun bütün millette kendisini gösteren örgütlenişidir. Halk Partisi, Türkiye’yi medeni aleme sokan ve orada yükseltmeyi taahhüt eden azimkar bir partidir.’ diyor. Cumhuriyet Halk Partisi, milletimizin başı zora girdiği zaman daima büyük sorumluluklar almıştır. İşte bu yüzden diyoruz ki dostlar: Gün, değişim günü. Gün AK parti iktidarının değişeceği gün. Gün, Cumhuriyet Halk Partisi’nin günü!” sözlerini kullandı.

Özel’in mektubu okundu

Ergun’un konuşmasının ardından Yönetim Kurulu Üyesi Arda Cankurtaran, Genel Başkan Özgür Özel’in mektubunu seslendirdi.

Özel’in mektubunda ise şu ifadeler yer aldı: “Partimizi Türkiye’nin birinci siyasal partisi yaptığımız 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerini geride bıraktık. 1 Nisan itibariyle ülkemizde yeni bir dönem başladı. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler bu yeni dönemde 409 belediyeyi; yani toplam Türkiye nüfusunun üçte ikisini, ekonomik faaliyetin dörtte üçünün gerçekleştiği şehirleri yönetecek. Bu vesileyle, 31 Mart gecesi gerçekleştirdiğim ilk konuşmada ifade ettiğim gibi, bu büyük başarının ortaya çıkması için gece gündüz çalışan, yorulmadan emek sarf eden, birçok zorluğa göğüs geren tüm örgütlerimize, örgüt emekçilerimize teşekkür ediyor, sizleri bir kez daha tebrik ediyorum. Sizlerin emekleriyle; 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerini Türkiye İttifakı kazandı, tüm Türkiye kazandı. Kaybedeni olmayan bir seçim yaşadık. Bu bilincimizle, seçim sonuçlarını alçakgönüllü bir sevinç ve tevazuyla karşıladık. Halkımızın coşkusunu ve heyecanını son derece ölçülü, üstlendiğimiz sorumluluğa yakışır bir sağduyu ile paylaştık. Sorumluluğumuz büyük. Elde ettiğimiz başarı ile genel seçimlere giden yolda elbette daha güçlüyüz. Türkiye İttifakını daha da genişleteceğiz. Bugün yerelde kurduğumuz iktidarı yeni seçimlerde daha da büyüteceğiz. Ülkemizin geleceğini hep birlikte kuracağız. Ülkemize merkezi iktidar tarafından dayatılan ağır ekonomik ve sosyal koşullara karşı halkımızın çıkarlarını savunmaya, ellerimizdeki imkanlar doğrultusunda halkımız için güvenli limanlar yaratmaya, halkımızın haklı taleplerinin sözcülüğünü yapmaya devam edeceğiz. Halkımızın bizlere yüklediği sorumluluğa ve beklentilerine uygun bir biçimde, belediyelerimizin imkanlarını ve kapasitelerini gözetecek bir sorumluluk anlayışıyla, örgütümüz ve yerel yönetimlerimiz arasındaki ilişkiyi yapılandıracağız. Biz gücümüzü halkımızdan aldık, şimdi halkımıza güç verme zamanıdır. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk genel seçimlerinde partimizi iktidar yapmak, demokrasiyi yeniden kurmak, sosyal adaleti inşa etmek, temel hak ve özgürlükleri güvence altına almak için bizlere duyulan güvene layık olacağız. Örgütlerimizle, Cumhuriyet Halk Partisi’nin her kademeden yorulmak bilmez neferleriyle sokak sokak, ilçe ilçe, kent kent umudu büyütecek, ülkemizin beklediği ve hak ettiği büyük değişimi gerçekleştireceğiz. Çıktığımız bu yolda örgütümüze duyduğum inanç ve güvenim tamdır. Yolumuz açık olsun.”

(ESRA GÜLLER)
Paylaş