havadurum

CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Erkek “Önce Çanakkale diyeceğiz”

Çanakkale Belediye Başkan adayı Muharrem Erkek, CHP Çanakkale İl ve İlçe Başkanlığını ziyarette bulunarak partililerle ve vatandaşlarla bir araya geldi.

1675

Geçtiğimiz günlerde Çanakkale Belediye Başkan Adayı olarak atanan Muharrem Erkek, CHP Çanakkale İl Binası önünde partililerle buluştu. Tarla Sokak’ta adaylık konuşmasını gerçekleştiren Erkek, konuşmasına dün Pençe Kilit Operasyonunda hayatını kaybeden P. Tğm. Ramazan Günay, P. Uzm. Çvş. Mehmet Serinkan, P. Söz. Er Çağatay Erenoğlu, P. Söz.Er Yasin Karaca, P. Söz. Er Emre Taşkın, P. Uzm.Onb. İsmail Yazıcı’yı anarak konuşmasına başladı. Çanakkale Belediye Başkan Aday Adayı Muharrem Erkek ayrıca, 93 yıl önce şehit edilen Mustafa Fehmi Kubilay ve Bekçi Hasan’ı andı.

“Yerelde demokrasi olmadan ülkede demokrasi olur mu?”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin ve demokrasinin güvencesi olduğunu dile getirerek konuşmasına başlayan Erkek “Bizler Cumhuriyetçiyiz, Atatürk Milliyetçisiyiz, Atatürkçüyüz. Yurtseveriz, sosyal demokratız. Ve Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ilkeleri, felsefesi Türkiye’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve demokrasinin güvencesidir. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin güvencesidir. O yüzden hiç kimse unutmasın. Gericiliğe karşı, karanlığa karşı, Cumhuriyet düşmanlarına karşı bugün de milyonlarca Kubilay olduğunu hiç kimse unutmayacak. Onun için bizim asıl mücadelemiz, karanlıkla, cumhuriyet, demokrasi karşıtlığıyla, bu adaletsiz düzenledir. Önümüzde yerel seçimler var. Yerel demokrasiyi de katlettiler. Yerelde demokrasi olmadan ülkede demokrasi olur mu? Bizim mücadelemiz o” ifadelerine yer verdi.

“Bizim mücadelemiz yoksullukla olacak”

Çanakkale için projelerinden bahseden Başkan Adayı Erkek, mücadelelerinin yoksullukla olacağını dile getirirken “Bizler, hem Cumhuriyet Halk Partililer, hem hemşehrilerim, yol arkadaşlarım adalete ve özgürlüğe aşık insanlarız. Onun için bu adaletsiz düzenle, bu sistemle mücadele ediyoruz ve mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizim mücadelemiz, yoksullukla olacak. Bizim mücadelemiz gelir dağılımdakini eşitsizlikle olacak. Biz, bu kentte de çok ciddi yoksullukla mücadele edeceğiz. Daha çok bu kentin arka sokaklarında olacağız. İhtiyaç sahibi bir aile varsa hiç kimse görmeden onların yanında olacağız. Bu kentte her çocuk yeterli protein alsın diye mücadele edeceğiz. Her yoksul çocuğun evine, süt, yumurta ve et girsin diye mücadele edeceğiz. Sosyal belediyeciliği daha da büyütüp geliştireceğiz. Çanakkale’de akıllı kenti kuracağız. Altyapıdan, üstyapıya kadar bütün hizmetler teknoloji ile bütünleşecek. Projelerimiz hazır, kadrolarımız hazır” diye konuştu.

“Kazanan Çanakkale olacak”

Birlik ve beraberliğe önem verilirken yine kazanacaklarını ifade eden Erkek “Biz, birlik ve beraberlik içerisinde, 31 Mart yerel seçimlerinde önceki seçimlerde olduğu gibi yine kazanacağız. Çok büyük farkla kazanacağız, bundan hiçbir endişemiz yok. Ama kazanan Çanakkale olacak. Kişilerin başarısı değil, memleketin başarısı önemli. Önce Çanakkale diyeceğiz, her zaman öyle dedik. Çanakkale’mize hizmetten başka bir şey düşünmeyeceğiz. Çanakkale’nin hak ve hukukunu her platformda tereddütsüz korumaya devam edeceğiz” sözlerini kullandı.

“Çanakkale halkına layık olmak için gece gündüz çalışacağız”

Çanakkale Belediyesi’nin projelerini büyüterek geliştireceklerini söyleyen CHP’li Erkek “Çanakkale Belediyesi yıllarca çok önemli işlere imza attı, onları büyüteceğiz, geliştireceğiz. Çok daha ileriye hep beraber taşıyacağız. Genel Başkanımız Özgür Özel’in de dediği gibi ‘Halkın gönlünde olan, bizim de gönlümüzdedir’. Çanakkale’de de adayımızı Çanakkale halkı belirledi. Ne mutlu Çanakkale halkının gönlüne bir nebze de olsun girebildiysek. Ona layık olmak için gece gündüz çalışacağız. Yorulduğumuz zaman da bayrağı devredeceğiz” dedi.

“Çok güzel şeylere imza atacağız”

Önceliğinin Çanakkale olacağını dile getiren Erkek “Önce Çanakkale. Çünkü biz bu memleketi çok seviyoruz, bizim memleketimiz. Göreceksiniz, çok güzel şeylere imza atacağız. Çanakkale Dünya’da saygın bir kent olarak anılmayı hak ediyor. Çanakkale, tarih, kültür, turizm ve üniversite kenti vizyonuna uygun projeler üretecek. Bu kentin vizyonu bu olacak” diye konuştu.

“31 Martta yeniden kazanacağız”

Önümüzde yapılacak olan 31 Mart Yerel Seçimlerinde tekrar kazanacaklarını dile getiren Erkek, birlik ve beraberliğin üzerinde tekrar durarak “Biz herkesi kucaklayacağız. Bize oy versin, vermesin, bizimle yürüsün, yürümesin… Herkesi kucaklayacağız. Birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde olacağız. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Bizim için insanların etnik kökeninin, kimliği, inancı, mezhebi, düşüncesi, yaşam tarzı önemli değildir. O herkesin tercihidir. Bizim için önce, insan. Demokrasinin temeli de özgür bireydir. Onun için önce insana değer vereceğiz. Ben inanıyorum, hep birlikte çok güzel şeylere imza atacağız. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak delege seçimlerimizden başlayarak kongrelerimizde ve son kurultayımızda yüzyılın değişimini gerçekleştirdik. Şimdi değişimin yüzyılı başlıyor. Her alanda değişimin yüzyılı başlıyor. Her şey çok daha güzel olacak. Ve biz 31 Mart 2024’te yeniden kazanacağız” ifadelerini kullandı.

(Esra Güller)

Paylaş