havadurum

CHP Beşiktaş Adayı Kim Oldu? Rıza Akpolat’ı Tanıyalım!

2024 Yerel Seçimleri yaklaşırken, partilerin aday belirleme süreci de hız kazandı. CHP, İstanbul’un en önemli ilçelerinden biri olan Beşiktaş’ta mevcut belediye başkanı Rıza Akpolat’ı yeniden aday gösterdi. Peki, Rıza Akpolat kimdir? Beşiktaş’ta neler yaptı? CHP Beşiktaş adayı Rıza Akpolat’ı tanıyalım!

2251

CHP, Beşiktaş’ta mevcut belediye başkanı Rıza Akpolat’ı yeniden aday gösterdi. Rıza Akpolat, 1982 yılında İstanbul’da doğdu. Kamu Yönetimi lisans ve Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler yüksek lisans eğitimi aldı. Avrupa Birliği Uzmanı olarak da çalıştı. CHP’de gençlik kollarından başlayarak ilçe başkanlığı ve il başkan vekilliği görevlerinde bulundu. 2019 yılında Beşiktaş Belediye Başkanı seçildi. Beşiktaş’ta sosyal, kültürel, ekonomik ve çevresel projeler hayata geçirdi. Pandemi ve deprem gibi olağanüstü durumlarda Beşiktaşlılara destek oldu. Cumhuriyet ve Atatürk değerlerine bağlı bir belediyecilik anlayışı sergiledi.

Rıza Akpolat Kimdir?

Rıza Akpolat, 1982 yılında İstanbul’da doğdu. Erzincanlı esnaf bir ailenin ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Türkiye’nin demokratik ve sosyal gelişimi için çok erken yaşlarda Cumhuriyet Halk Partisi saflarında siyasete atıldı. Bir yandan da hem çalışıp hem de eğitimine devam etti. Sakarya Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi lisans eğitimini tamamladı. Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans eğitimine devam etti. Avrupa Birliği Uzmanı olarak da yurt içinde ve yurt dışında birçok eğitim ve etkinliğe katıldı.

CHP’de gençlik kollarından başlayarak ilçe başkan yardımcılığı, ilçe başkanlığı ve il başkan vekilliği görevlerinde bulundu. 2019 yılında Beşiktaş Belediye Başkanı seçildi. Evli ve bir çocuk babasıdır.

Beşiktaş’ta Neler Yaptı?

Rıza Akpolat, Beşiktaş Belediye Başkanı olarak göreve geldiği günden bu yana, Beşiktaş’ı daha yaşanabilir, daha demokratik, daha kültürlü, daha yeşil, daha sosyal ve daha çağdaş bir ilçe yapmak için çalıştı. Beşiktaş’ta sosyal, kültürel, ekonomik ve çevresel projeler hayata geçirdi. Pandemi ve deprem gibi olağanüstü durumlarda Beşiktaşlılara destek oldu. Cumhuriyet ve Atatürk değerlerine bağlı bir belediyecilik anlayışı sergiledi.

Beşiktaş’ta yaptığı bazı projeler şunlardır:

  • Beşiktaş’ta 7/24 ücretsiz sağlık hizmeti veren Mobil Sağlık Ekipleri kurdu.
  • Beşiktaş’ta 1000’den fazla ağaç dikti, 5000’den fazla bitki ekimi yaptı, 10 bin metrekarelik yeşil alan oluşturdu.
  • Beşiktaş’ta 100’den fazla sokak hayvanına kısırlaştırma, aşılama, tedavi ve bakım hizmeti verdi, 10 adet sokak hayvanı besleme ve su kabı yerleştirdi.
  • Beşiktaş’ta 50’den fazla sanatçıya sahne imkanı sağladı, 100’den fazla kültür-sanat etkinliği düzenledi, 10 bin kişiye online tiyatro izleme imkanı sundu.
  • Beşiktaş’ta 10 bin öğrenciye eğitim desteği verdi, 5 bin öğrenciye tablet dağıttı, 2 bin öğrenciye online ders verdi.
  • Beşiktaş’ta 20 bin kişiye gıda yardımı yaptı, 10 bin kişiye hijyen paketi dağıttı, 5 bin kişiye sıcak yemek ulaştırdı.
  • Beşiktaş’ta 1000’den fazla esnafa destek verdi, 500’den fazla esnafa kira yardımı yaptı, 100’den fazla esnafa online satış platformu kurdu.
  • Beşiktaş’ta 10 bin kişiye psikolojik danışmanlık hizmeti verdi, 5 bin kişiye online spor eğitimi verdi, 2 bin kişiye online meditasyon eğitimi verdi.
  • Beşiktaş’ta deprem riski taşıyan 10 binada güçlendirme çalışması yaptı, 5 bin binaya deprem sigortası yaptırdı, 2 bin kişiye deprem eğitimi verdi.

CHP Beşiktaş Adayı Olarak Yeniden Seçildi

2024 Yerel Seçimleri yaklaşırken, CHP Parti Meclisi, Beşiktaş’ta mevcut belediye başkanı Rıza Akpolat’ı yeniden aday gösterdi. Rıza Akpolat, adaylığı ile ilgili olarak sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Beşiktaşlı komşularına teşekkür ederek, önümüzdeki beş yıl için vekalet istedi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş