havadurum

ChatGPT Teknolojinin Şapkaları Podcast'nde

196

 “Yapay zeka tehdit mi?” başlıklı bölümle tüm dünyada hem heyecan uyandıran hem de “bir miktar” korku yaratan bu önemli konuya giriş yapan Banu Zeytinoğlu ve Murat Lostar, “ChatGPT” bölümünde ise internette bulunan verileri analiz ederek metin üretmek üzere geliştirilen yazılım programı ve sohbet robotu ChatGPT hakkında konuşacaklar. Yapay zekâ genelinde ve ChatGPT özelinde, teknolojinin gelişiminin açtığı yeni kapıları, insanlığa katkılarını, tehdit ettiği meslekleri, ChatGPT tarafından yazılmış kitaplardan programın güçlü ve zayıf olduğu dillere kadar bu teknolojinin tüm artılarını ve eksilerini ele alan ikili, “ChatGPT” bölümünün sonunda dinleyicilere bir de sürpriz yapıyor. “Teknolojinin Şapkaları” yeni bölümleriyle her pazartesi saat 10.30’da Açık Radyo’dan, yayının ardından ise acikradyo.com’da ve Spotify başta olmak üzere farklı platformlarda tüm bölümleriyle podcast serisi olarak dinlenebilir hale gelecek.

 

Banu Zeytinoğlu ve Murat Lostar “Teknolojinin Şapkaları”nda, her geçen gün hayatta daha da büyük yer kaplayan bilgi ve iletişim teknolojileriyle güvenli ilişki kurmanın yollarını en kolay anlaşılır haliyle konuşuyorlar. İkilinin şifreleme, yedekleme, güvenli online alışveriş gibi herkesi ilgilendiren kritik konulara eğlenceli, gündelik bir anlatımla ışık tuttuğu ve hap bilgiler paylaştığı program, her yaştan ve her bilgi düzeyinden teknoloji kullanıcılarına hitap ediyor.

İki eski dostun sohbet havasında geçen eğlenceli programında Banu Zeytinoğlu “halkın sesi” oluyor ve bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanırken hepimizin aklına takılan basit ama önemli soruları soruyor. Türkiye’nin en kuvvetli ve eski bilgi güvenlik şirketinin sahibi Murat Lostar ise bu soruları temel bilgilerle, teknolojik terimlere girmeden ve kolay anlaşılır bir dille yanıtlıyor.

Her pazartesi sabahı 10.30’da Açık Radyo’da (95.0) yayımlanan “Teknolojinin Şapkaları”nın tüm bölümleri, podcast serisi olarak acikradyo.com’da ve başta Spotify olmak üzere farklı platformlarda kaçıranları ve yeniden dinlemek isteyenler için yayınlanacak.

 

(Haber Merkezi)

Paylaş