havadurum

ChatGPT Çöktü Mü? Dünya Geneli Erişim Sorunu!

Sosyal medya platformlarında ve internette 4 Haziran 2024 tarihi itibariyle ChatGPT'ye erişim sorunu yaşandığına dair çok sayıda şikayet yer alıyor. Peki, ChatGPT çöktü mü?

928

OpenAI tarafından geliştirilen ve son zamanlarda oldukça popüler hale gelen yapay zeka sohbet robotu ChatGPT, bugün dünya genelinde erişim sorunuyla karşı karşıya. Kullanıcılar, platforma giriş yapmada veya sohbet başlatmada zorluklar yaşıyor.

ChatGPT'ye Ne Oluyor?

Sorunun tam olarak ne olduğu şu anda bilinmiyor. OpenAI tarafından resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, DownDetector gibi platformlar üzerinden gelen bilgilere göre, dünya genelinde milyonlarca kullanıcı ChatGPT'ye erişimde sorun yaşıyor.

Kullanıcılar Ne Yaşıyor?

Bazı kullanıcılar platforma giriş yapamıyor, bazı kullanıcılar ise giriş yapabilse de sohbet başlatamıyor veya yanıt alamıyor. Sorun hem web sürümünde hem de mobil uygulamada görülüyor.

OpenAI'dan Açıklama Var Mı?

OpenAI şu ana kadar konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Resmi Twitter hesabında ve web sitesinde de bir güncelleme bulunmuyor.

Ne Zaman Düzeltilecek?

Sorunun ne zaman düzeltileceği de bilinmiyor. OpenAI'dan bir açıklama gelmesi bekleniyor.

Alternatifler Var Mı?

ChatGPT'ye erişim sorunu yaşayan kullanıcılar, benzer işlevler sunan diğer yapay zeka sohbet robotlarını deneyebilirler. Bu robotlar arasında Bard, LaMDA ve Replika yer alıyor.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş