havadurum

Çetin Körükçü’nün ölümü sevenlerini yasa boğdu! Türk sanat müziğinin usta ismi neden öldü?

Türk sanat müziğinin usta sanatçısı Çetin Körükçü, 75 yaşında kanser nedeniyle hayatını kaybetti. Sanatçının ölüm haberini öğrencisi Onur Akay duyurdu. Körükçü’nün cenaze töreni henüz belli olmadı.

1294

Türk sanat müziği camiasının sevilen isimlerinden Çetin Körükçü, dün akşam saatlerinde vefat etti. Uzun süredir kanserle mücadele eden sanatçı, tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. Körükçü’nün ölüm haberi, sevenlerini ve sanat dünyasını yasa boğdu.

Çetin Körükçü kimdir?

Çetin Körükçü, 11 Kasım 1948’de Gaziantep’te doğdu. Müzik çalışmalarına 1969 yılında Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde Emin Ongan’la başladı. Daha sonra Nazmi Atlığ’dan özel ders aldı. 1970 yılından itibaren, İleri Türk Müziği Konservatuarı Derneği’nde Dr. Teoman Önaldı ile çalışmaya başladı. 1974 yılında Önaldı’nın görev gereği ayrılmasından sonra koronun yönetimini devraldı. Koronun TRT İstanbul Radyosu’nda yaptığı programları ve bütün konserlerini yöneterek, bugüne kadar yaklaşık 150 performans sergiledi. Devlet Korosu ile TRT İstanbul Radyosu ses sanatçılarından Nesrin (Aksoy) Körükçü ile evli olan Körükçü, Sanat Kurulu üyesi olarak da görev aldığı Devlet Korosu’ndan 16 Nisan 2002’de emekliye ayrıldı. İstanbul’daki özel bir üniversitede öğretim görevlisi ve Türk Konservatuarı Müdürü olarak çalışmalarını sürdüren Körükçü’nün bir de “Türk Sanat Müziği” adlı bir kitabı vardı.

Çetin Körükçü neden öldü?

Çetin Körükçü, uzun süredir kanserle mücadele ediyordu. Tedavi gördüğü hastanede dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Sanatçının ölüm haberini, öğrencisi olan Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay sosyal medya hesabından duyurdu. Akay, “Türk sanat müziği sanatçılarında büyük emekleri olan ve benim de konservatuvarda 4 sene hocam olan değerli sanatçımız Çetin Körükçü’yü, 15 Ocak 2024 Pazartesi günü kaybettik. Akşam saatlerinde gelen haber hepimizi derinden üzdü. Hocamız, uzun süredir kanserle mücadele ediyor ve tedavi görüyordu. Kendisine Allah’tan rahmet ve sevenlerine başsağlığı dilerim.” ifadelerini kullandı.

Çetin Körükçü’nün cenazesi ne zaman ve nerede defnedilecek?

Çetin Körükçü’nün cenaze töreniyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Sanatçının ailesi ve yakınları, cenaze programını en kısa sürede duyuracaklarını belirtti. Çetin Körükçü’nün sevenleri, sanatçıya son görevlerini yapmak için cenaze töreninin detaylarını bekliyor.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş