havadurum

Celal Şengör’ün Sosyal Medyada Gündem Olan Benzeri Kim? İşte Ilias Alexiou’nun Hayatı

Celal Şengör, Türkiye’nin en ünlü ve başarılı bilim insanlarından biri. Jeoloji ve tektonik konusunda dünya çapında tanınan bir akademisyen. Ancak son dönemde sosyal medyada Celal Şengör’ün adı, bilimsel çalışmalarından çok, kendisine tıpatıp benzeyen bir adamla gündemde. Peki, Celal Şengör’ün doppelganger’ı kim? Nerede yaşıyor? Ne iş yapıyor? İşte detaylar…

20351

Celal Şengör, Türkiye’nin en tanınmış ve saygın bilim insanlarından biri. Jeoloji ve tektonik alanındaki çalışmalarıyla uluslararası alanda da büyük başarılar elde etmiş, pek çok ödül ve unvan kazanmış bir akademisyen. Ancak son zamanlarda sosyal medyada Celal Şengör’ün adı, bilimsel çalışmalarından çok, kendisine çok benzeyen bir adamla anılıyor. Peki, Celal Şengör’e benzeyen adam kim? Neden gündem oldu? İşte merak edilenler…

Celal Şengör’e Benzeyen Adam Kim?

Celal Şengör’e benzeyen adamın adı Ilias Alexiou. Yunanistan’ın başkenti Atina’da yaşayan bir müzisyen. 1968 yılında doğan Alexiou, 55 yaşında. Müzik kariyerine 1980’li yıllarda başlayan Alexiou, rock, blues, funk ve soul tarzlarında şarkılar söylüyor. Kendi grubu olan Ilias Alexiou Band ile pek çok konser ve festivalde sahne alıyor. Ayrıca solo albümleri de bulunan Alexiou, Yunanistan’da tanınan bir sanatçı.

Neden Gündem Oldu?

Celal Şengör’e benzeyen adam, sosyal medyada gündem oldu çünkü bir Twitter kullanıcısı, Celal Şengör ve Ilias Alexiou’nun fotoğraflarını yan yana paylaştı ve “Celal Şengör’ün rockçı kardeşi” diye yazdı. Bu tweet kısa sürede binlerce beğeni ve retweet aldı. Pek çok kullanıcı da Celal Şengör ve Ilias Alexiou’nun benzerliğine şaşırdı ve esprili yorumlar yaptı. Bazıları da Celal Şengör’ün müzik zevkine göndermeler yaptı.

Celal Şengör Kimdir?

Celal Şengör, 24 Mart 1955 tarihinde İstanbul’da doğdu. Robert Koleji’ni bitirdikten sonra ABD’ye gitti ve New York Eyalet Üniversitesi’nde lisans, Houston Üniversitesi’nde doktora yaptı. 1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde öğretim üyesi oldu. 1992’de profesörlüğe yükseldi. 2022 yılında emekli oldu. Jeoloji ve tektonik alanındaki çalışmalarıyla dünyaca ünlü bir bilim insanı olan Şengör, ABD Ulusal Bilimler Akademisi, Amerikan Felsefe Topluluğu, Rus Bilimler Akademisi, Sırp Bilimler ve Sanatlar Akademisi ve İtalyan Ulusal Bilimler Akademisi üyesidir. Ayrıca pek çok ödül ve madalya sahibidir. Şengör, ileri düzeyde İngilizce, Fransızca ve Almanca bildiğini söylemekle birlikte; Felemenkçe, İtalyanca, Portekizce, İspanyolca ve Osmanlı Türkçesini okuyabildiğini de söylemiştir.

(Esra Güller)

Paylaş