Çay içmekte artık lüks oldu

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Çaykur), 9 Eylül 2024 Pazartesi bugünden itibaren çaylarına yüzde 18 oranında zam yaptı. Yeni tarifeye göre, kilogram başına fiyatlar tiryaki çayında 262 TL, turist çayında 268 TL ve filiz çayında 282 TL oldu.

1553

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Çaykur), çay fiyatlarına yönelik yeni bir düzenlemeye giderek perakende satışlarında yüzde 18 oranında bir zam yaptı. Bu değişiklik, 9 Eylül 2024 Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak. Çaykur'un zamlı tarifesi Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu.

Yeni fiyatlara göre, 1 kilogram tiryaki çayının tavsiye edilen satış fiyatı 262 TL’ye yükseldi. Turist çayının kiloluk paketi 268 TL, filiz çayının kilogramlık paketi ise 282 TL olarak belirlendi.

Çaykur, bu yıl içinde fiyat artışlarına gitmişti. Mayıs ayında yaş çay alım fiyatlarına yüzde 68 oranında bir zam yapılmış, Temmuz ayında ise bu oran yüzde 24 olarak belirlenmişti. Ayrıca, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Ağustos ayında 'çay ve diğer demlendirilen içecek çeşitleri' grubunda fiyatlar yüzde 11,43 oranında artış göstermişti.

Yapılan zamlardan sonra, çay tüketimi daha az bütçeyle yapılabilen bir alışkanlık haline gelirken, çay tiryakileri artan maliyetler karşısında alternatif arayışlar içine girdi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş