havadurum

ÇARO’dan Cumhuriyet Donanması’nın 100 Yılı Konferansı

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO), deniz harp tarihi uzmanı Doç Dr. Evren Mercan’ın konuşmacı olduğu ‘‘Cumhuriyet Donanması’nın 100 Yılı; Bir Kendini Gerçekleştirme Hikayesi’’ adlı konferansı düzenledi.

660

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO), Troia Vakfı Manfred Osman Korfmann Kütüphanesi’nde ‘‘Cumhuriyet Donanması’nın 100 Yılı; Bir Kendini Gerçekleştirme Hikayesi’’ adlı konferansı gerçekleştirdi. Konferansta, deniz harp tarihi alanında Türkiye’nin en önde gelen isimlerinden; Doç Dr. Evren Mercan, Cumhuriyet Donanması’nın oluşum ve gelişim süreçlerini anlattı.

Önemli Bilgiler Paylaşıldı

Konferansta, Osmanlı Donanması’nın deniz stratejisi, Cumhuriyet Donanması’nın oluşum süreci, Bahriye Vekâleti’nin (Denizcilik Bakanlığı) kurulması ve Cumhuriyet Donanması’nın oluşum sürecine katkısı, Yavuz Muharebe Kruvazörünün onarım süreci, Bahriye Vekâleti’nin kaldırılması ve Deniz Müsteşarlığı’nın teşkili, Cumhuriyet Donanması’nın oluşum sürecinden gelişim sürecine girmesi, Cumhuriyet Donanması’nın gerçekleştirdiği manevralar, Cumhuriyet Donanması’nın diplomaside etkin bir güç olarak kullanılması, Atatürk’ün donanmayı bir dış politika aracı olarak kullanması, MİLGEM (Milli Gemi) Projesinin oluşumu ve gelinen süreçler hakkında bilgiler paylaşıldı.

Konferansın sonunda, Doç Dr. Evren Mercan, katılımcıların sorularını yanıtladı ve ÇARO Başkanı Mehmet Akif Ersoy tarafından kendisine bir teşekkür plaketi takdim edildi. Konferansa, ÇARO üyeleri, Troia Vakfı yöneticileri, akademisyenler, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş