havadurum

Çanakkaleliler güzel havanın keyfini çıkardı

Güney Marmara’da hafta boyunca etkili olması beklenen yağışların yerini güneşe bırakmasıyla, Çanakkaleliler güzel havanın keyfini çıkardı.

774

Meteoroloji Genel Müdürlüğüne göre; Marmara Bölgesi için bu hafta kapalı ve yağışlı bir hava bekleniyordu. Halk arasında ‘Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır’ şeklinde geçen deyimin, bu hafta Marmara ve Çanakkale bölgesinde geçerli olması bekleniyordu. Bugün soğuk bir hava beklentisiyle sokağa çıkan Çanakkaleliler, adeta yaz gününden kalma bir hava ile karşılaştı. Güneşi gören Çanakkale halkı hafta içi olmasına rağmen Halk Bahçesi’nde, kordonda ve iskelede güzel havanın keyfini çıkardı. Kordon boyunda yürüyüşe çıkan kentlilerin yanı sıra sokak hayvanları da güneşe olan özlemini giderdi.

Yarın yeniden yağış bekleniyor

Mart ayına güneşli havalarla giriş yapan Çanakkale’de hafta boyu sıcaklıkların, 15-18 derece arasında seyretmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hava tahmin raporlarına göre; 7 Mart Perşembe günü (yarın) Çanakkale’nin yeniden yağışlı hava kütlesi altına gireceği öngörülüyor.

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş