havadurum

“Çanakkaleliler bir araya gelip bu uygulamanın karşısına dikilmelidir”

Çanakkale Gazi Gazi Ortaokulunda ve Hüseyin Akif Terzioğlu Ortaokulunda ÇEDES protokolünün devreye sokulması Türkiye Komünist Partisi Çanakkale İl Örgütü tarafından tepkiyle karşılandı. TKP Çanakkale İl Örgütü üyeleri, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenledi.

2043

Çanakkale'de yer alan Gazi Ortaokulunda ve Hüseyin Akif Terzioğlu Ortaokulunda ÇEDES protokolünün devreye sokulmasından sonra, TÜGVA vakfının Çanakkale temsilcisinin talebiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Çanakkale’deki tüm ortaokul ve liselerin kapılarının TÜGVA’ya açılması talimatı verildi. TKP Çanakkale İl Örgütü üyeleri, uygulanan protokolünü protesto etmek için İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplandı. TKP İl Örgütü adına basın açıklamasında söz alan Berna Ersoy “AKP’nin eğitim sistemine piyasacı saldırısına tarikatlar, cemaatler, dinci vakıf ve dernekler üzerinden yürüttüğü gerici saldırı da eşlik etmiştir. Her mahalleye, boş kalsa da imam hatip okulları açılmış, imam hatipleştiremedikleri devlet okullarında ise bir yandan değerler eğitimi adı altında “seçmeli” derslerle laik eğitime saldırı sürmüş, yetmemiş gerici dernek ve vakıflarla imzalanan protokollerle tarikatların okullara ve çocuklara ulaşmasına olanak sağlanmıştır” ifadelerini kullandı.

"Bu uygulamanın karşısında dikilmeleri gerekiyor"

Basın açıklamasında TKP adına konuşan Ersoy, Çanakkalelilerin bu uygulamanın karşısında durması gerektiğini belirterek “Çanakkaleliler bir araya gelip bu uygulamanın karşısına dikildiğinde; aileler, öğretmenler bir araya gelip idarenin, milli eğitimin karşısına dikildiğinde tarikatları okulların kapısından içeri sokmaz, o protokolleri hükümsüz kılar” sözlerine yer verdi.

(Esra Güller)

Paylaş